Tuinexpo Salland in een nieuw jasje

LUTTENBERG – Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september vindt de 21-ste editie van de Tuinexpo Salland plaats in en om manege De Luttenberg. De bezoekers kunnen zich laten inspireren door tuinontwerpers en hoveniers, struinen langs de diverse stands en nog veel meer. Verder is er een zogenaamde ‘bubbelzone’ te vinden, waar standhouders informatie over zwembaden, whirlpools of een poolhouse aanbieden. Ook aan vermaak voor de kinderen is gedacht.

Door corona is ook de Tuinexpo een aantal keer uitgesteld. Jeanet Makkinga vertelt als voorzitter: “Dat zet je toch aan het denken als organisatie. Hoe pakken we de Tuinexpo weer op zodra het kan? Om daarover te brainstormen zijn we afgelopen zomer een aantal keer in gesprek gegaan met de hoveniers en tuinontwerpers. Waar liggen hun wensen, wat willen ze behouden en waar zien ze kansen? Hoe ontwikkelt de markt zich en waar kunnen wij als Tuinexpo bij aansluiten? Met deze input zijn we vervolgens aan de slag gegaan. Het resultaat is een Tuinexpo die we letterlijk binnenstebuiten keren. Zo is de datum verschoven van februari naar 2 tot en met 4 september. Hierdoor krijgt de Tuinexpo direct een andere beleving. We gaan namelijk genieten van de nazomer. En om niet helemaal afhankelijk te zijn van het Hollandse weer en toch te kunnen genieten van een mooie nazomer, kiezen we ervoor om een gedeelte buiten én een gedeelte binnen te organiseren.”
De voorbereidingen zijn ondertussen in volle gang. “De ideeën zijn uitgewerkt dus nu is het volle vaart vooruit”, vertelt Jeanet. ‘’Wel zeker 5000 meter aan buitenruimte is afgezet, een bloemenmengsel is ingezaaid en de eerste hagen zijn gepland. Nu ook de huisstijl en de website in een fris en modern jasje zijn gestoken, kunnen we écht de boer op. De eerste reacties op het nieuwe concept zijn positief, dus we hebben vertrouwen om een mooi programma neer te zetten.”

www.tuinexposalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.