Terug in de tijd met eerste editie Meet, Greet & Beat festival

0232010_meet_Eat_Greet_Beat.jpg
.

Muziek en herinneringen aan Raalte in de jaren 60 en 70 op zondag 9 oktober in Bij Lampe

RAALTE – Heel veel muzikale en fotografische herinneringen aan Raalte in de jaren 50, 60 en 70 en de echte pop- en beatmuziek van toen; zondagmiddag 9 oktober van 13.00 tot 18.00 uur kan iedereen in Bij Lampe terug in de tijd met het allereerste ‘Meet Greet & Beat festival / Raalte Reünie.’ Er zullen onder meer optredens te zien zijn van oude en in Raalte en omstreken legendarische bands als Breeze, PokeYouOnce, The Fresh Band en The Jugglers.

De pop- en beatmuziek uit de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw leverde in Raalte heel veel lokale en regionale bands op. In het rustige, toen nog veel kleinere dorp, gebeurde in die naoorlogse wederopbouwjaren niet zo veel, zeker niet voor de jeugd, maar dat veranderde razendsnel. Er werden bands van naam naar Raalte gehaald door onder meer Henk Aa (later nog manager van Cuby & Blizzards), Ben Veldkamp, Jan Roescher en Jan Clemens. Shocking Blue, Outsiders, Herman Brood & Wild Romance, Uriah Heep, Wishbone Ash en vele andere bands traden op bij verdwenen horecazaken zoals die van Thies van de Linde, maar ook bij De Leeren Lampe en zelfs in de oude sporthal Tijenraan. En in Raalte zelf ontstonden er tientallen meer of minder succesvolle pop- en beatbands.
De belangstelling (en misschien ook wel een beetje nostalgie) voor die tijd is nog steeds groot. Dat bleek vorig jaar augustus toen de jaarlijkse foto-expositie tijdens de Stöppelhaeneperiode bij de Berk aan de BK-straat een overzicht toonde van het muzikale leven uit die jaren. Vaak was van bezoekers te horen dat zij die oude bands nog heel graag eens live zouden willen horen. Dat heeft een groepje muziekliefhebbers ertoe verleid onder de titel ‘Meet, Greet, Beat (en Eat) Raalte 60-70’ een klein festival te organiseren op zondagmiddag 9 oktober. Op die middag kunnen muziekliefhebbers, Raaltenaren en oud-Raaltenaren elkaar ontmoeten, bijpraten, mooie oude anekdotes ophalen uit die lang vervlogen tijden en een expositie bekijken met heel veel foto’s van Jos Segbers en Richard Woolderink/RaalteClopedie en muzikale rekwisieten zoals oude elpeehoezen en affiches uit die tijd. Dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Muziekquiz

De livemuziek deze zondagmiddag komt van originele bandleden bands als Rhy-Be-Blues, Jugglers en The Fresh Band met oud beroepsmuzikanten zoals Carl Roescher, Jan Bouwmeester, Adri Klone (ooit Solution), Rens Kelder en Theo Lens. Lens heeft met zijn Theo Lens Band verschillende muziekstromingen doorlopen, treedt heden ten dage nog altijd op, maar dan niet meer met muziek uit die jaren. Om de verbinding met het heden te maken is er ook muzikale ruimte voor de jonge leerlingen van de PopRockFactory. Zij gaan optreden met repertoire uit de jaren 50, 60 en 70.
Op deze zondagmiddag worden ook de winnaars bekendgemaakt van de speciale muziekquiz die in augustus en september samen met Albert Heijn en Schulten Lederwaren wordt georganiseerd. Onderwerp van die quiz met veel mooie prijzen is natuurlijk het muzikale verleden van Raalte in de tweede helft van de vorige eeuw. De vragen zullen direct na de zomer bekend worden gemaakt op de website mgbraalte60-70.nl waar deze ook zijn te downloaden. Ze kunnen daarnaast worden afgehaald bij AH Raalte of Schulten Lederwaren in de winkel.

Alle informatie en achtergronden op de speciale website www.mgbraalte60-70.nl (of info@mgbraalte60-70.nl en tel. 0572 – 366 127).

Foto: De poster voor ‘Meet Greet & Beat festival / Raalte Reünie’ is uiteraard in de hippiesferen van de jaren 70 ontworpen door de Raalter kunstenaar Gerard te Wierik.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.