Sallands Mooiste schrapt mountainbikeroutes over Sallandse Heuvelrug

HAARLE – In verband met de afsluiting van de singletracks op de Sallandse Heuvelrug ziet Wielerclub SAMO zich gedwongen om de geplande mountainbikeroutes tijdens Sallands Mooiste op zondag 3 juli te schrappen. Wel biedt SAMO de teleurgestelde MTB’ers een alternatief aan: een graveltocht over 80 km.

De voorbereidingen voor Sallands Mooiste, een groot fietsevenement vanuit Haarle voor recreatieve fietsers (het hele gezin), wielrenners en mountainbikers. waren al in volle gang; de routes waren al uitgezet en de vergunningen waren al binnen, toen het nieuws kwam. “Een flinke tegenvaller”, zo noemt SAMO het. “Recentelijk heeft Provinciale Staten besloten om, ter bescherming van beschermde diersoorten, de singletracks op de Sallandse Heuvelrug tot en met 30 september te sluiten. Als gevolg hiervan heeft de vergunningverlenende instantie op de Sallandse Heuvelrug zich genoodzaakt gevoeld om de reeds verleende vergunning in te trekken. Tot en met 30 september worden geen evenementen meer toegestaan op de Sallandse Heuvelrug. Dan sta je als organisatie, een maand voor de start met al een behoorlijk aantal aanmeldingen met ‘de rug tegen de muur’. We kunnen niet anders dan de mountainbiketochten schrappen. De toertochten en de familietocht gaan gewoon door.”
Mountainbikers die zich al hebben ingeschreven krijgen via een persoonlijke e-mail de gelegenheid hun wens kenbaar te maken: Of: restitutie inschrijfgeld of deelname overzetten naar een van de andere tochten, waaronder de nieuwe graveltocht. Nieuwe inschrijvers kunnen zich via www.sallandsmooiste.nl inschrijven voor de toer/racetochten of de graveltocht. “Laten we er met zijn allen een prachtig evenement van maken met veel deelnemers. Daarmee laten we de beleidsbepalers zien dat we de natuur nodig hebben om onze sport te kunnen blijven uitoefenen, te recreëren met als doel gezond te blijven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.