Rookmelders vanaf 1 juli verplicht op elke verdieping

RAALTE – Vanaf 1 juli is het wettelijk verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Op 23 mei startte de landelijk campagne rookmelderverplichting. Met deze campagne roep Brandweer Nederland bewoners op om minimaal één werkende rookmelder te plaatsen op elke verdieping in huis.

Een rookmelder voorkomt geen brand, maar detecteert en waarschuwt je heel snel dat je weg moet gaan en de brandweer moet bellen. “Vaak denken mensen dat ze brand vanzelf wel merken en ruiken, maar het tegendeel is waar. Als je slaapt, slaapt je neus ook. Je wordt niet wakker van rook, wél van de rookmelder. Rookmelders heb je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen: je partner, kinderen of je buren. Zo zorg je ook dat zij veilig wonen.”
Deze landelijke campagne over de rookmelderplicht is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Nederlands Instituut Publieke veiligheid (NIPV), Brandweer Nederland, Netwerk Brandveilig Leven en de Nederlandse Brandwondenstichting. De gemeenten in IJsselland juichen dit van harte toe. Zo geven bijvoorbeeld de elf burgemeesters uit de regio al het goede voorbeeld door een rookmelder aan het plafond te plaatsen.
Check op www.rookmelders.nl waar je rookmelders op moet hangen, koop ze en plak ze vervolgens simpel aan het plafond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.