Rick Evers: Vliegen schieten

Iemand die mij een beetje kent, weet dat ik een hekel heb aan vliegen in huis. Vliegen zijn de op twee na irritantste dieren op onze planeet. Bovendien snap ik ze volstrekt niet. Wij mensen zouden een moord doen om zelf te vliegen. Overal heen kunnen, zonder verkeersregels of files. Vliegen hebben dat voorrecht, maar kiezen ervoor om op mijn been te zitten. In een eengezinswoning. In Gelderland. Onbegrijpelijk.

Het verjaardagscadeau dat ik afgelopen weekend van mijn zwager kreeg was dan ook veelbelovend. De Bug-A-Salt 2.0, stond op de verpakking. Met als ondertitel A Non-Toxic Bug Killing Device. Als ik mijn zwager moest geloven kon je met dit geweer vliegen in huis doodschieten met zout. Dat is nog eens iets anders dan op je verjaardag een bierpakketje of douchegelletje krijgen.

Het verjaardagsbezoek bleef uiteindelijk vrij lang plakken. Jammer, want ik wilde graag mijn Bug-A-Salt 2.0 proberen. En vliegen doodschieten, dat doe je niet tussen de plakjes kaas en worst. Dat doe je als iedereen vertrokken is. Dus toen de laatste afscheidszoenen gegeven waren, vloog ik naar de keuken om het potje keukenzout in het reservoir te kieperen. Daarna was het een kwestie van mikken, trekken overhalen en de dode vlieg uit de vensterbank verwijderen. Volgens de gebruiksaanwijzing.

En volgens mijn zwager. Die zelf natuurlijk laaiend enthousiast was. Net als zijn vrouw. Als ik ze moest geloven, doen ze ’s avonds, als de kinderen in bed liggen, regelmatig een potje vliegenschieten. Keukenzout schijnt daar iedere week op het boodschappenlijstje te staan. Zelf denk ik dan: hou gewoon de ramen en deuren wat beter dicht, maar misschien denk ik wel te praktisch. Hoe dan ook, het schieten kon beginnen.

Gelukkig zat er een dikke, vette bromvlieg op het raam. Dus ik leg aan, mik, haal de trekker over en bam! Een lading zout schiet richting de vlieg. Die daar overigens niet warm of koud van wordt en rustig ergens anders gaat zitten. Dus ik schiet nog een keer. En nog een keer. Totdat ik het idee heb dat de vlieg er meer van geniet dan ik. Volgende jaar krijg ik toch liever weer gewoon een bierpakketje of douchegelletje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.