Raalter college wil meewerken aan uitbreiding De Telgen

RAALTE – Het Raalter college van B&W staat positief tegenover de uitbreiding van bedrijventerrein De Telgen in Heeten. Het gaat om een uitbreiding met in totaal vijf hectare, waarvan 2,8 hectare daadwerkelijk uitgegeven kan worden. Ontwikkelaar Explorius Vastgoedontwikkeling BV uit Rijssen had een principeverzoek ingediend voor de uitbreiding. Daarmee is het college akkoord. Nu kan de planologische procedure worden opgestart. Het beoogde nieuwe terrein voor De Telgen III ligt aan de Dorpsstraat en naast De Telgen II.

Volgens het college is de uitbreiding vanuit economisch oogpunt zeer gewenst. “Vanuit het lokale bedrijfsleven in Heeten is er een toenemende vraag van ondernemers om hun bedrijf in Heeten uit te breiden, waaronder een paar bedrijven, die reeds zijn gevestigd op het aangrenzende De Telgen II en één bedrijf dat wil verplaatsen vanuit de kern”, zo laat de gemeente weten. Geïnteresseerden die zich nog niet hebben gemeld, kunnen contact opnemen met Explorius Vastgoedontwikkeling BV.
De ontwikkelaar heeft de plannen in samenwerking met de gemeente uitgewerkt. Volgens de gemeente zijn ter voorbereiding op de planologische procedure de meeste onderzoeken al uitgevoerd. Wel moet er nog nader archeologisch onderzoek gedaan worden. Uit het bodem- en flora- en faunaonderzoek zijn verder geen bijzonderheden naar voren gekomen.
Een van de uitgangspunten bij het ontwerp is dat het plan landschappelijk moet worden ingepast met een ‘robuuste’ groenstrook aan de zuidzijde van het gebied, die de toekomstige bedrijven uit het zicht moet houden. Er moet ook een nieuw voetpad komen, dat geïntegreerd wordt in het bestaande voetpadennetwerk. Daarnaast komt er in het westen van het plangebied een waterberging. Of dat een wadi wordt of een vijver is nog onderwerp van gesprek.

Direct omwonenden en ondernemers zijn vooraf gevraagd om te reageren op het plan. Ook worden ze bij de uitwerking van het inrichtingsplan betrokken door de ontwikkelaar. Volgens Explorius zijn de reacties over het algemeen positief. Tot nu toe hebben achttien mensen gereageerd via de website. Die reacties hebben niet geleid tot aanpassingen van het plan. Wel volgt er nog nader contact met een aantal partijen. Het is de planning om later dit jaar het bestemmingsplan af te ronden en (nadat het college en de raad het definitieve groene licht hebben gegeven) in 2023 te starten met de uitvoering.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.