Raalte wil 114 extra laadpalen

Raalte wil 114 extra laadpalen

RAALTE – Om elektrisch rijden te stimuleren, plaatst de gemeente Raalte op verschillende locaties openbare laadpalen. Momenteel staan er al dertig (met elk twee laadpunten) in de gemeente; het is de bedoeling dat er in 2025 nog eens 114 bij zijn gekomen. De gemeente werkt hiertoe samen met provincie Overijssel.

Voor inwoners van de gemeente Raalte die geen laadpaal op hun eigen terrein kunnen plaatsen, is het mogelijk om een elektrische laadpaal in de openbare ruimte aan te vragen. Vanaf 1 juli 2022 kunnen er ook laadpalen worden aangevraagd voor elektrische bestelbussen, deelauto’s, buurtbussen en doelgroepenvervoer. Voorheen was dit alleen mogelijk voor elektrische personenauto’s. Mensen die in de gemeente Raalte werken, maar niet wonen, komen niet meer in aanmerking voor een laadpaal.
Om tot een goede spreiding te komen wijst de gemeente elk jaar zelf ook twaalf locaties aan. De aanbesteding voor laadpalen in de openbare ruimte is inmiddels gegund aan Vattenfall InCharge. De groene stroom is afkomstig van Nederlandse windmolens. Zie verder www.raalte.nl/laadpalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.