Pompdagen naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers

0230771_Pompdagen_Heino.jpg
.

HEINO – “Zonder vrijwilligers geen Heinose Pompdagen!” Brigitta Lindeboom, samen met Gerben Korten duovoorzitter van het grote Heinose feest in augustus, windt er geen doekjes om; er moeten echt nog (veel) meer vrijwilligers komen. “Help ons uit de brand en meld je aan als vrijwilliger voor een ochtend, middag of avond. Iedereen vindt de Pompdagen een geweldig feest en daarom willen we de Heinoërs nu echt even wakker schudden.”

Na drie jaar is het van 17 tot en met 21 augustus weer tijd voor het grootste dorpsfeest van Heino, de Pompdagen. Alleen blijkt het nu een stuk moeilijker te gaan met de aanmeldingen van vrijwilligers dan destijds. Brigitta heeft daar wel een verklaring voor. “Tijdens de coronaperiode heeft iedereen toch een eigen invulling gegeven aan zijn of haar vrije tijd. Waarschijnlijk is dat goed bevallen en wordt nu vaak gedacht; waarom zou ik nog weer ergens instappen als vrijwilliger?”
Met dus flinke gevolgen voor de organisatie van het dorpsfeest, zo heeft het bestuur afgelopen maanden gemerkt. “We krijgen bijvoorbeeld de bezetting voor de bardiensten niet rond terwijl we al met veel vriendenclubs hebben gesproken. Dat geldt ook voor het spelcircuit en andere programmaonderdelen en commissies. Daarom doen we nu deze dringende oproep, meld je aan en help mee als vrijwilliger, we hebben straks iedereen echt hard nodig. Niet zozeer voor bestuursfuncties, daarbij is de betrokkenheid al groot genoeg, maar dus wel voor hulp bij alle onderdelen.”
Brigitta wil (nog) niet zo ver gaan dat ze het doorgaan van de Pompdagen ter discussie zet: “Want die gaan zeker door, alleen, we kunnen het gewoon niet zonder veel nieuwe vrijwilligers. Vergeet niet, de Pompdagen zijn er voor en door Heinoërs.”
Voor verschillende commissies worden vrijwilligers gezocht zoals de sponsor-, bouw-, media- en barcommissie en de kindermorgen. “En iedereen die zelf een idee heeft voor een activiteit die je bijvoorbeeld samen met vrienden wil organiseren, kan ons dat laten weten. Wij denken dan met je mee en kijken of we het samen verder kunnen regelen.” Aanmelden als vrijwilliger is mogelijk via DB@pompdagen.nl. Meer info op www.pompdagen.nl.

Foto: De duovoorzitters van de Heinose Pompdagen Brigitta Lindeboom en Gerben Korten; “Help ons uit de brand en meld je aan als vrijwilliger!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.