Plannen voor appartementen in kantoorgebouw Arkelstein 2

0232280_Arkelstein_2.jpg
.

RAALTE – Het is de bedoeling om circa zestig Oekraïense vluchtelingen en mensen die dringend tijdelijke woningruimte zoeken onder te brengen in het al jaren leegstaande kantoorgebouw Arkelstein 2 bij Kruispunt Bos in Raalte. Pandeigenaar Rob Knobben wil daartoe 31 appartementen laten realiseren in het vier verdiepingen tellende gebouw.

SallandWonen is van plan om twee verdiepingen te huren voor mensen die met spoed tijdelijke woonruimte zoeken. Denk hierbij aan jongeren, mensen die moeten verhuizen vanwege een baan in de gemeente, mensen in echtscheidingssituaties en statushouders die wachten op permanente woonruimte in de gemeente Raalte. Ook de gemeente Raalte wil twee verdiepingen huren voor de opvang van circa zestig vluchtelingen uit Oekraïne. De duur van deze opvang is nog niet bekend. De gemeente gaat uit van minimaal een half jaar. Volgens Kaj van ’t Ende, projectleider opvanglocaties namens de gemeente Raalte, kan de opvang van de vluchtelingen met een vergoeding van het Rijk, zoals het nu lijkt, kostendekkend plaatsvinden. De buurt (omwonenden en bedrijven) is afgelopen dinsdag tijdens twee informatiebijeenkomsten op de hoogte gesteld. Dat gebeurde na de deadline van deze krant. Een eerder contact met de eigenaar van het ernaast gelegen gebouw, waarin Flynth is gevestigd, leverde volgens de gemeente geen bezwaren op.

Als de noodzaak om Oekraïners op te vangen vervalt, komen deze twee verdiepingen beschikbaar voor tijdelijke particuliere verhuur. SallandWonen blijft dan de andere twee verdiepingen huren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.