Peutervoetbal terug bij SV Raalte

0232671_SVRaalte.jpeg
.

RAALTE – In 2019 startte SV Raalte met peutervoetbal. Een groot succes, zo stelt de vereniging, echter gooide het coronavirus roet in het eten. Nu komt peutervoetbal terug.

Voetbal voor kinderen jonger dan vijf jaar, dat was er in Raalte nog niet. De introductie bleek een groot succes. Na twee kick-off ochtenden werd er begonnen in twee groepen. Judith Schulten is oprichtster en trainster van het eerste uur. Judith: “We hadden wel verwacht dat er een aantal kinderen op de kick-off af zouden komen, maar dat er zo veel interesse was, hadden we niet verwacht. We zijn gestart met twee groepen op zaterdagochtend. Er zouden maximaal tien kinderen in een groep komen te zitten, maar al snel was de animo zo groot dat we de groepen hebben vergroot. We zaten uiteindelijk op rond de 35 kinderen. Helaas zorgde corona er voor dat we niet met ouders en kinderen in de sporthal konden, waardoor we tijdelijk zijn gestopt.”
Nu komt peutervoetbal terug. Er is een nieuwe groep kartrekkers bestaande uit Judith Schulten, David Lindeboom, Lysanne Bolink-Van Der Donk en Susanne Haarman. Allemaal actieve leden van SV Raalte. Op Judith na hebben de kartrekkers allemaal zelf kinderen in de leeftijd van het peutervoetbal. Judith: “Op de training wordt een combi gemaakt tussen voetbal en gymnastiek. We vinden het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al gestimuleerd worden om te bewegen. Spelenderwijs worden kinderen in aanraking gebracht met voetbal, maar ook klimmen en klauteren spelen een belangrijk rol. Veel kinderen zitten nog niet op school, dus leren ze bijvoorbeeld ook wat het is om in de rij te staan of op hun beurt te wachten. Peutervoetbal doen de kinderen niet alleen, op de training worden zij begeleid door hun ouders. Samen doen ze opdrachten. Dat is niet alleen handig voor de begeleiding, maar is voor de kinderen ook hartstikke leuk. Ze krijgen ook allemaal een SV Raalte-shirt met hun naam achterop.”

Kick-off

Ook nu wordt er weer gestart met een kick-off training. Die vindt op zaterdagochtend 2 juli van 9.30 uur tot 11.00 uur plaats bij SV Raalte. Meedoen is gratis. Daarna zullen de trainingen plaatsvinden in de zaal, zodat de weersomstandigheden de trainingen niet in de weg staan. De trainingen worden om de zaterdag gehouden in blokken van zes trainingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.