Opvang vijftig jongere vluchtelingen in Lantaren niet haalbaar

DALFSEN – Het gaat niet door. De voormalige horecalocatie De Lantaren, vlak naast de N348 in Lemelerveld, zal niet worden gebruikt als opvanglocatie voor vijftig alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) acht het gebouw niet geschikt.

De gemeente Dalfsen kreeg eind maart het verzoek van het COA of zij bereid was om mee te werken aan een verkenning voor het opvangen van vijftig alleenstaande minderjarige vreemdelingen in de locatie. Het nieuws maakte nogal wat los in de omgeving. Veel omwonenden waren niet bij. Zij vreesden overlast door zich vervelende jongeren. Maar zij kunnen nu opgelucht ademhalen, want gaandeweg het proces is het COA tot de conclusie gekomen dat het huisvesten van de jongeren in de bestaande bebouwing op deze locatie niet mogelijk is.
Burgemeester Erica van Lente: “Waar in eerste instantie de Lantaren voor het COA een goede plek leek, is het resultaat van de verkenning negatief. Het gebouw blijkt voor het COA toch niet eenvoudig geschikt te maken voor het beoogde doel. De nood voor de opvang van asielzoekers is en blijft hoog, zeker ook voor deze groep jongeren. Als gemeente vinden we het belangrijk onze maatschappelijke rol hierin te pakken. We blijven dan ook zeker openstaan voor nieuwe vragen vanuit het COA.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.