Open Tuindagen in Lemelerveld

0232003_Tuinen.jpg
.

LEMELERVELD – In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 juni vinden voor de dertiende keer de Open Tuindagen in Lemelerveld plaats. Geïnteresseerden kunnen beide dagen tussen 10.00 en 17.00 uur vijftien tuinen in en rond Lemelerveld bezoeken, waaronder acht nieuwe. De entree is gratis.

De fietsroute langs de deelnemende tuinen heeft een lengte van ongeveer 16 kilometer. De start is op het Kroonplein in Lemelerveld . Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een route uit te stippelen. “Centraal staat deze keer toch het oog voor natuurlijker /duurzamer tuinieren, met veel aandacht voor de biodiversiteit”, zo laat de organisatie weten. “De deelnemers passen hun manier van tuinieren en onderhoud aan, aan de natuur. Veel insecten, vlinders en vogels weten de weg naar deze tuinen te vinden. Een mooi voorbeeld is de tweedehands tuin, zoals de eigenaren hem zelf omschrijven, duurzamer kan niet. Ze krijgen planten van anderen. Deze worden met liefde herplant en verzorgd. Maar ook een landelijke nutstuin, een pluktuin voor eigen gebruik of zelfs een serre/kas met onder andere paprika’s, bananen, vijgen of abrikozen. Zo zijn er tuinen bij met een singel, kikkerpoel, kruidenrijk gazon en een wildbloemenstrook, waar de zorgvuldig uitgekozen zitplekken niet ontbreken.” Volgens de organisatie zijn in de verschillende tuinen de interesses van de deelnemers te herkennen. Zo doen er meerdere imkers, telers en dierenhouders (geitjes, kalfjes, kippen en ander pluimvee) mee.
Deze dagen worden mede mogelijk gemaakt door 4D Vechtdal Karavaan, een initiatief van Stimuland en Stichting Gemeente Promotie Dalfsen. De fietsroute is te vinden op www.sukerbiet.nl en is verkrijgbaar bij Blitzspul op het Kroonplein, Pimpernel bloemen en wonen en Hubo/Jumper in Lemelerveld. Tijdens de Open Tuindagen is de route ook verkrijgbaar bij de deelnemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.