Open dag ter ere van 30-jarig bestaan Overkempe

0231950_Bol_keramiek.jpg
.

OLST – Op zaterdag 25 juni organiseert Overkempe in Olst, de woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking, een bijzondere Open Dag. Overkempe viert dan haar 30-jarig bestaan. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen welkom aan de Koekoeksweg 100 in Olst.

Tijdens de Open Dag staat ‘kunst’ centraal. Vanaf 11.00 uur zijn de gasten welkom om rond te kijken, te proeven, te ontmoeten en te beleven. Zo is het mogelijk om langs een kunstroute de werken van de bewoners bewonderen. De kunstwerken worden vanaf 14.00 uur geveild in of voor het Dorpshuis. Al het moois is deze dag te koop. De wandelroute die de bezoekers langs de vele kunstwerken voert, loopt grotendeels over het nieuwe Zintuigenpad, dat deze dag voor het eerst open gaat. Naast de vele activiteiten en de markt met Overkempe-producten zijn er ook diverse kraampjes waar bezoekers iets kunnen kopen voor de inwendige mens. Niet alleen voor de lunch, of als lekker tussendoortje, maar ook om mee naar huis te nemen. Op het terrein is van alles te doen en te zien: er is een speciaal kinder-speelveld, de schaapskudde komt langs, in de vijver drijft een groot waterspel, de goedgevulde Boerenmarkt bedient de fijnproever en er is livemuziek, een pakkende theatervoorstelling en een smoothie-fiets.
Op Overkempe wonen en werken zo’n 140 volwassen cliënten met een verstandelijke beperking. In 1992 kwamen de eerste bewoners op Overkempe wonen. Niet alleen Overkempe viert daarmee haar 30-jarig jubileum, ook zo’n veertig cliënten vieren dat zij inmiddels al 30 jaar op Overkempe wonen, werken en creëren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.