Open dag bunkers de Terp bij Olst

Open dag bunkers de Terp bij Olst

OLST – De IJssellinie houdt op zaterdag 18 juni een open dag in en om de bunkers op de Terp. Deze bunkers liggen tegen de N377, bij de Jan Schamhartstraat in Olst. Ze zijn slechts drie keer per jaar opengesteld voor publiek. De IJssellinie was tussen 1950 en 1964 een waterlinie om een eventuele opmars van het Sovjet-leger te stoppen. Op de Terp zou in geval van een aanval luchtdoelgeschut worden geplaatst. Tijdens de open dag is zo’n bofors kanon te bekijken. De open dag op 18 juni begint om 12.00 uur en de laatste rondleiding is om 15.30 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon, kinderen tot en met de basisschool 2,50 euro. Pinnen is mogelijk. Het adres is Jan Schamhartstraat 98 in Olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.