Nieuwe dirigent en voorzitter voor de Bergklanken

0230372_Bergklanken.JPG
.

LUTTENBERG – Een nieuwe dirigent én een nieuwe voorzitter. Er is de laatste maanden heel wat veranderd bij De Bergklanken. Op 10 april jl. hebben de leden van de Luttenbergse muziekvereniging afscheid genomen van hun dirigent Maikel Kremer en slagwerkdocent Gerrit Reijnders. Ruim elf jaar hebben zij De Bergklanken muzikaal begeleid. Wederzijds met veel plezier.

Erik Zweers uit Hardenberg neemt het stokje van hen over. “Met zijn gedreven aanpak en enthousiasme zal er letterlijk en figuurlijk een nieuwe wind door de vereniging blazen”, zo laat de muziekvereniging weten. “Dat het een positieve bijdrage zal leveren aan de al ingezette koerswijziging van de vereniging, daar is geen twijfel over mogelijk. De Bergklanken presenteren zich staand en zittend met een gevarieerd repertoire. Dit gaat van gouwe ouwe hits tot aan hits van nu. Erik Zweers wil als dirigent samen met het orkest inspelen op de actualiteiten. Wat leeft er op dit moment, daar draait het om.”
Ook in het bestuur van De Bergklanken is het roer omgegooid. Twee bestuursleden zijn afgezwaaid: Joop Huisman en Erik Veldkamp met respectievelijk 9 en 16 bestuursjaren. Van deze jaren nam Erik zeven jaar de rol als voorzitter op zich. Het waren tijden met een koerswijziging. De muziekvereniging besloot namelijk om geen lopende optredens (optochten) meer te doen. Daarnaast kwam er nieuwe kleding en werd het muziekrepertoire gemoderniseerd. Meer hedendaagse muziek. “En ook was er een groot hoogtepunt met
Luttenberg Live in 2019 in de sporthal ter ere van het 40-jarig bestaan van de Bergklanken. Daar hebben we ook onze nieuwe moderne, vlotte kleding gepresenteerd.”
Jolyse Kogelman neemt de rol als voorzitter op zich. “Een jonge voorzitter die de jeugd begrijpt. De nadruk komt te liggen op muziek, meer muziek en minder nadruk op de nevenactiviteiten. Ook is de repetitieavond gewijzigd naar de woensdagavond. We zijn weer helemaal klaar voor een toekomst vol muziek. Muziek van nu!”
Belangstellenden zijn welkom om langs te komen bij een repetitie. De Bergklanken repeteren elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in Elckerlyc.

Bijlage foto: Dirigent Erik Zweers en de nieuwe voorzitter Jolyse Kogelman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.