Lierderholthuis maakt zich op voor feestweekend

0232840_Lierderholthuis.jpg
.

LIERDERHOLTHUIS – Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli vindt een nieuwe editie van het Feestweekend Lierderholthuis plaats. Dat betekent drie dagen vol activiteiten voor jong en oud en veel muziek. “We houden het dit jaar allemaal wat simpeler”, vertelt Dennis Hilgenkamp namens de organisatie.

“In het verleden hadden we bijvoorbeeld altijd een gemotoriseerde activiteit op zondagmiddag. Maar dat was vergunnings- en kostentechnisch heel lastig. We zijn nu nog een beetje zoekende. Ten eerste hebben we die middag gekozen voor een rodeostier. Alle bezoekers kunnen een poging doen om er zo lang mogelijk op te blijven zitten. Daarmee zijn leuke hoeden te winnen. Bovendien bieden we wel op een andere manier nog wat gemotoriseerd vermaak, want de bezoekers kunnen zondagmiddag op een groot scherm kijken naar de verrichtingen van Max Verstappen.”

Het programma voor de basisschooljeugd begint vrijdagmiddag al. Zij mogen in het kader van het Houtdorp hutten bouwen. Om 19.00 uur start een optocht met versierde fietsen door het dorp, waarna rond 19.30 uur het feestweekend officieel wordt geopend. Een kwartiertje later begint het nieuwe programmaonderdeel ‘De Alleskunner’, gebaseerd op het gelijknamige tv-programma. De deelnemers krijgen in teamverband tal van opdrachten. “Bij wijze van spreken een bal een minuut hooghouden, op stelten lopen of binnen een minuut tijd zoveel mogelijk bier wegslepen bij de bar”, vertelt Dennis. Ook staat er ook nog een optreden van een speciale ‘masked singer’ op het programma. Vanaf 22.00 uur is er livemuziek van de top 40-formatie Fuse.
Zaterdagochtend kan de jeugd verder met het Houtdorp. Om 12.30 uur begint een dorpslunch. Om 13.30 uur volgt een zeskamp. Teams van minimaal zes personen kunnen zich opgeven via info@feestweekendlierderholthuis.nl. Individuele opgave is ook mogelijk, dan worden de deelnemers ingedeeld in een team. Om 15.00 uur begint de barbecue en om 16.00 uur volgt een veiling voor de herbouw van het dorpshuis. Van mooie spulletjes tot ludieke kavels; van alles komt er onder de hamer. ’s Avonds is het feest in de tent met een optreden van de band Bad Shoes. Deze formatie vuurt in medley-vorm alle hits van vroeger en nu op het publiek af. Van AC/DC tot Guns n’ Roses, van Whitney Houston tot Wolter Kroes, van ABBA tot Europe.

Platte wagen

Zondagochtend gaat het programma verder met een kerkdienst in de tent, afgesloten met koffie met cake en een bingo. Vanaf 13.00 uur staat er een rodeostier op het terrein. Iedereen kan meedoen. Om 14.00 uur volgt een playbackshow. Opgave via het eerder genoemde mailadres. Vanaf 16.00 uur is de F1-race op het Silverstone circuit in Groot-Brittannië op groot scherm te zien. Rond 18.00 uur volgt een optreden van de band Fragment. Deze veteranen brengen met veel humor en gevoel voor sfeer een show vol evergreens, pop- en rockklassiekers en meezingers voor jong en oud. Het feest wordt afgesloten met een DJ.

Zie verder www.feestweekendlierderholthuis.nl.
Op de foto de organisatoren van het feest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.