Laag Zuthem in actie voor Oekraïne

LAAG ZUTHEM – Met een grote rommelmarkt op zaterdag 25 juni wordt in Laag Zuthem geld ingezameld waarmee het transport van voedsel naar Oekraïne kan worden betaald. De rommelmarkt wordt gecombineerd met een grote veiling ’s middags, waarbij onder meer al het gekochte en gebruikte gereedschap voor de verbouwing van de pastorie onder de hamer komt.

De organisatie is in handen van de Regenboogkerk van Laag Zuthem die al eerder enkele geslaagde voedselacties gehouden heeft. De kerkgemeenschap is extra betrokken bij Oekraïne omdat dominee Cor Harryvan daar zestien jaar predikant is geweest. Het motto van de actie is dan ook ‘Gezelligheid en saamhorigheid om de mensen in Oekraïne te steunen’.
Middelpunt van de actie wordt het plein bij de kerk de Regenboog. De rommelmarkt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Deelnemers betalen een kleine bijdrage voor het goede doel; 5 euro voor een kleedje en 10 euro voor een tafel. Daarvoor krijgt dan iedereen een waardebon voor koffie, thee of fris, op te halen bij de koffietent op het kerkplein. De organisatie hoopt dat veel standhouders en bezoekers een extra bijdrage of donatie geven voor het goede doel, maar daarin is iedereen vrij. Opgeven voor een plekje op de rommelmarkt staat open voor iedereen uit Salland en is mogelijk bij Katja Talens (06-48671202).
Iedereen kan deze zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur voedsel voor Oekraïne inleveren bij de speciale inzamelingskar op het kerkplein. De organisatie wil het liefst lang houdbaar voedsel zoals bijvoorbeeld flesjes water, blik- en babyvoeding, pasta, rijst en thee. Ook medicijnen en dergelijke zijn welkom; kleding en dekens zijn dit keer niet nodig. Het transport naar Oekraïne van het ingezamelde voedsel wordt betaald met de opbrengst van de rommelmarkt.
‘s Middags om 14.30 uur vindt er een grote veiling plaats. Daarbij komen onder meer twee rolsteigers, schuur- en schroefmachines en ander gereedschap onder de hamer; alles gebruikt voor de verbouwing van de pastorie. De opbrengst van deze veiling gaat naar de vernieuwing van de inrichting van het kerkgebouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.