Joke Derksen zwaait na ruim 40 jaar af bij Zwembad Tijenraan

0231603_Joke_Derksen_persbericht.jpg
.

RAALTE – Zwembad Tijenraan bestaat in september 50 jaar. Tal van feestelijkheden worden er die maand georganiseerd om deze mijlpaal samen met inwoners van de gemeente Raalte te vieren. Teamleider Zwemzaken Joke Derksen komt met haar 41 dienstjaren dicht in de buurt van dit gouden jubileum. Op vrijdag 17 juni zwaait ze af en wordt ze deze dag op bijzonder wijze in het zonnetje gezet.

Derksen heeft ruim 40 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ‘oud’ Tijenraan en de realisatie en doorgroei van het nieuwe Sportcentrum. Ze is begonnen als zwemonderwijzer en groeide door tot teamleider Zwemzaken. “Mede dankzij haar toewijding zijn er op dit moment een recordaantal van 730 zwemleskinderen die gaan voor het volledige Zwem-ABC en ruim vijftien verschillende aquasportgroepen en in totaal 850 leden”, zo laat Sportbedrijf Raalte weten. “In het bijzonder heeft ze samen met partners de afgelopen jaren nieuwe initiatieven weten te ontwikkelen voor bijzondere doelgroepen. Zo zijn er zwemgroepen opgestart voor mensen met Dementie, Parkinson en is er een zwemgroep speciaal voor allochtone vrouwen.”
Inmiddels geeft Derksen zelf geen les meer, maar op vrijdag 17 juni maakt ze een uitzondering en geeft ze haar allerlaatste lessen aquasport. Een groepsles voor de jongste leden (baby-peuterzwemmen) en de oudsten (aquagym). Deze laatste les aquagym start om 11.00 uur en wordt een bijzondere les waaraan (oud)collega’s ook meedoen. Het programma wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch met collega’s. ‘s Avonds is er nog een receptie voor genodigden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.