Huisartsen in regio Deventer in actie voor betere zorg

DEVENTER – Tot en met vrijdag 1 juli laten de huisartsen van zich horen tijdens een landelijke actieweek. Het thema van de week is #iedereeneenhuisarts. Dit thema is gekozen omdat de huisartsenzorg onder druk staat, zo stellen de huisartsen. “Te veel komt op het bord van de huisarts en dat gaat ten koste van de kwaliteit van zorg voor de patiënten.”

Ook in Regio Deventer, waaronder ook de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe vallen, vragen de huisartsen hier aandacht voor. Zij gaan in gesprek met Salland Zorgverzekeringen, gemeenten en inwoners. Vrijdag 1 juli gaat er een delegatie naar de landelijke manifestatie in Den Haag. De meeste praktijken zijn dan gesloten. De Spoedpost is voor dringende gevallen wel open.
“Deze actieweek is nodig omdat de toegankelijkheid van de huisartsenzorg onder druk staat”, zegt Marc Boerma. Hij is huisarts in Deventer en bestuurslid van de Huisartsen Coöperatie Deventer (HCDO). “Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de zorg. Dus nu is het een goed moment om een stevig geluid te laten horen. We willen concrete, afdwingbare afspraken om de drukte te verminderen. Wij staan voor meer tijd per patiënt, kortere wachtlijsten, minder druk op de avond-, nacht- en weekenddiensten en betaalbare, betere huisvesting voor de praktijken. Voor iedereen een huisarts dichtbij, nu en in de toekomst, daar gaat het vooral om.”
De huisartsen gaan ook ‘de boer op’. Vrijdag 1 juli is er in ieder geval een delegatie huisartsen op de Brink in Deventer, maar ook in andere gemeenten gaan de huisartsen in klein comité de straat op. “We delen appels en flyers uit en gaan graag in gesprek met de inwoners om uit te leggen waarom we van ons laten horen”, licht Marc toe. “Deze actie is echt vooral in het belang van alle inwoners. Zij hebben gewoon recht op toegankelijke, kwalitatief goede huisartsenzorg, nu en in de toekomst!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.