Herman Heijermans Olst met Het Dagboek van Anne Frank

0230147_anne_frank.jpg
.

OLST – Op 12 juni zou Anne Frank 93 jaar zijn geworden. Daarom eert toneelvereniging Herman Heijermans Olst haar geboortedag met de voorstelling ‘Het Dagboek van Anne Frank’. Die wordt op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni uitgevoerd in het Holstohus in Olst.

Het was de bedoeling om dit stuk al in 2020 op te voeren in het kader van 75 jaar bevrijding, maar corona gooide roet in het eten. “Hoewel de voorstelling twee keer uitgesteld moest worden, voegen de voormalige coronabeperkingen uiteindelijk juist wat extra’s toe”, zo laat Herman Heijermans weten. “Omdat er in sommige scènes geen afstand gehouden kon worden, is er namelijk voor gekozen om deze scènes op film op te nemen. Na het afschaffen van de ‘anderhalve meter’-maatregel zijn de filmfragmenten gebleven. Wat uit nood is geboren, blijkt nu fantastisch uit te pakken. Normaal gesproken wordt ‘Het Dagboek van Anne Frank’ namelijk uitsluitend als toneelstuk opgevoerd, maar nu ontstaat er een afwisseling tussen toneel en film die de voorstelling uniek maakt. Bovendien kunnen de filmscènes veel kleiner worden gespeeld, waardoor ze als veel intiemer worden ervaren.”
Toneelvereniging Herman Heijermans wil graag iets doen voor de mensen uit Oekraïne. Daarom kunnen bezoekers van de voorstelling spulletjes meenemen. De toneelvereniging heeft contact met een hulporganisatie die alles naar Oekraïne brengt. Er is met name behoefte aan babyvoeding (flesvoeding en potjes), luiers, soep in blik, thee, oploskoffie, mueslirepen, chocoladerepen, macaroni en rijst. Ook bestaat de mogelijkheid om een donatie te doen.

De reguliere voorstellingen zijn gepland op zaterdagavond 11 (20.00 uur) en zondagavond 12 juni (19.00 uur). Kaarten hiervoor kosten 10 euro; donateurs en kinderen tot 12 jaar betalen 7,50 euro. Daarnaast is er op zaterdagmiddag om 14.00 uur een speciale voorstelling voor 65-plussers. Kaartjes hiervoor kosten 7,50 euro. Bovendien is er op vrijdag 10 juni een schoolvoorstelling, die mede mogelijk wordt gemaakt door de sponsoren Stichting IJsselbosch Foundation Welsum en Hier Stroomt de IJssel. Tickets zijn verkrijgbaar via: https://heijermanstoneelolst.nl/tickets en de Winkel van Daar in het Holstohus. Daarnaast zijn tickets ook aan de zaal verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Foto: Hans Meulman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.