Brandweercollega’s landelijk herdacht

ZWOLLE – Zaterdag 18 juni herdacht de brandweer alle collega’s die vanaf 1945 zijn omgekomen tijdens of door hun werk voor de brandweer. Korpsen in heel het land maakten om één uur ‘s middag het ereteken: een boog van twee waterstralen die elkaar op tien meter hoogte treffen.

In veiligheidsregio IJsselland kruisten onder andere de posten Deventer, Hardenberg, Oldemarkt, Olst, Ommen, Slagharen, Vollenhove en Zwolle de waterstralen. De overige posten hingen de vlag halfstok.
Op 21 januari 1992, dit jaar exact dertig jaar geleden, overleden twee brandweermannen tijdens het nablussen van een winkelbrand in de Diezerstraat in Zwolle. Door een noodlottige samenloop van omstandigheden stortten de balken en vloeren van de eerste en tweede verdieping van het pand in. Hierdoor werden vier brandweerlieden bedolven onder het puin. Twee brandweerlieden raakten hierdoor gewond. De brandwachten eerste klasse B.A.T. Offenberg en F.C. Kroes overleefden het niet. De impact was en is nog steeds groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.