Bewoners buitengebied kunnen goedkoop plantmateriaal aanvragen

REGIO – Tot 30 juli kunnen inwoners van het buitengebied van (onder andere) de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe bomen en plantmateriaal aanvragen voor slechts 25 procent van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en de betrokken gemeenten betaald.

De ‘Iedereen een Boom’-actie wordt georganiseerd door provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de betrokken gemeenten, te weten: Almelo, Borne, Wierden, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hardenberg, Hellendoorn, Enschede, Olst-Wijhe, Raalte, Deventer en de gemeenten in Noord Oost Twente (Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser). De actie geldt voor iedereen met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf. Hiermee kunnen inwoners de biodiversiteit en landschapsstructuur in het buitengebied versterken.
Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75 procent van dat bedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro.
Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe wordt de Boomdeeldag gehouden op 14 januari 2023. Ga naar www.iedereeneenboom.nl voor meer informatie over de actie en/of om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen.
Deze actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.