Beweegdiploma voor ruim driehonderd basisschoolleerlingen gemeente Raalte

0232015_Beweegdiploma_Bernadette_School_Heeten.jpg
.

RAALTE/HEETEN – Op woensdag 29 juni vindt er een groot ‘beweegfeest’ plaats in Sportcentrum Tijenraan. Dit is bedoeld voor de leerlingen van de groepen 2 waar de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Raalte les geven. Ruim driehonderd basisschoolleerlingen uit de gemeente Raalte ontvangen een beweegdiploma.

De meeste basisschoolkinderen in de gemeente Raalte krijgen vanaf groep 1 gymles van deze buurtsportcoaches. Het doel is om de kinderen zo breed motorisch vaardig in beweging te brengen. Ze oefenen vaardigheden zoals balanceren, mikken, rollen, zwaaien, stuiteren met een bal en hinkelen. Dat wordt afgesloten met een beweegdiploma voor alle leerlingen. De deelnemende scholen zijn de Bolster, de Korenbloem, de Vogelaar, Brede School Kwintijn en de Linderte in Raalte, de Springplank en de Gouden Emmer in Heino, St. Antoniusschool in Mariënheem, Bernadetteschool in Heeten, Gerardus Majellaschool in Broekland en St. Nicolaas in Lierderholthuis.
Op woensdag 29 juni kunnen de kinderen kunnen allerlei sporten en spelletjes doen en er komt een groot springkussen. Aanvang is om 14.00 uur, aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Vragen hierover? Mail naar buurtsportcoach@sportbedrijfraalte.nl.

Foto: Leerlingen van de Bernadetteschool uit Heeten kregen dinsdag 14 juni hun beweegdiploma uitgereikt van buurtsportcoach Kristel Meijer en directeur Sportbedrijf Raalte Henry Bronkhorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.