Antoon, DI-RECT, Gerard Joling, Snelle, Typhoon en Bizzey naar Stöppelhaene

0231511_IMG9920.jpg
.

Kaartverkoop voor donderdagavondprogramma Stöppelveld van start op zaterdag 18 juni
RAALTE – Antoon, DI-RECT, Bizzey, Snelle, Typhoon en Gerard Joling zijn vastgelegd voor de donderdagavond van Stöppelhaene. De populaire artiesten verzorgen die avond optredens op het Stöppelveld. “Opnieuw een imposante line-up, hier mogen we trots op zijn”, vertelt Stöppelhaene-voorzitter Paul Wittenhorst. De voorverkoop start op zaterdag 18 juni.

Het enthousiasme om na twee Stöppelhaeneloze jaren weer aan de slag te gaan met de voorbereiding van diverse activiteiten is enorm, zo laat Wittenhorst weten. “Je merkt het echt. Iedereen is er zó aan toe om weer actief te zijn. Niet met de onzekerheid of het wel of niet kan doorgaan. Maar met een zo goed als 100 procent garantie dat we weer als vanouds kunnen knallen. De line-up van dit jaar is gevarieerder dan ooit en iedereen vindt er wel iets van zijn of haar gading.”
Bizzey opent die avond het programma op het Stöppelveld. Een rapper die bekend staat om zijn opzwepende beats en sexy teksten. En dat is nog maar het begin, want achtereenvolgens staan ook nog Snelle en Typhoon op de planken van het Stöppelveld. Een onvervalst wedstrijdje Deventer (Snelle) tegen Zwolle (Typhoon). Laat het maar onbeslist worden, want dan is het publiek de grote winnaar. Snelle heeft geheel in de lijn van zijn naam in rap tempo een reputatie opgebouwd. Een Hollandse dorpsjongen die inmiddels heel Nederland inspireert met authentieke liedjes en zijn andere perspectief op de hiphopscene. Typhoon bewijst al langer dat de beste hiphoppers van Nederland niet alleen uit het westen van het land komen. Net als Snelle heeft hij ook een eigen stijl ontwikkeld met eerlijke en kwetsbare teksten waarbij de Zwollenaar de grote thema’s van deze tijd niet uit de weg gaat. “Mijn muziek is een viering van het mens-zijn. Wij zijn liefde.”
Tja, het is een overgang naar het genre waarin Gerard Joling actief is, maar bij Stöppelhaene zijn ze niet minder blij om hem te hebben vastgelegd. Zijn stemgeluid is nog altijd even uniek als loepzuiver. Joling heeft vele top 10- en nummer 1-hits op zijn naam staan, waaronder ‘Ticket to the tropics’, ‘No more bolero’s’, ‘Shangri-la’, ‘Blijf bij mij’ (postuum duet met André Hazes) en ‘Echte vrienden’ (duet met Jan Smit).

Hitmachine

Daarna volgt weer een knaller: DI-RECT. Behoeft deze hitmachine nog enige introductie? Weinig toch? Sinds 2009, het moment dat de huidige frontman Marcel Veenendaal het stokje overnam, spat de energie er bij elk optreden van af. Dat komt tot uiting met hits als ‘Devil Don’t Care’, ‘Soldier On’, ‘Times Are Changing’ en recent ‘Through the Looking Glass’.
Antoon vormt de avond de uitsmijter. Het is hard gegaan met de jonge artiest uit de omgeving van Hoorn. Op zijn vijftiende zwaaide hij af van het VWO om als allerjongste kandidaat ooit op de Herman Brood Academie te worden aangenomen. Hij ontwikkelde een eigen stijl: een mengelmoesje van hiphop en pop. In 2020 tekende Antoon als eerste artiest bij Dreamteam Music, het label van Big2 (The Opposites). Tussen de twee ontstond ook een muzikale samenwerking. In 2021 volgde Antoons debuutalbum ‘De Nacht Is Van Ons’. Hij scoorde grote hits met nummers als ‘Hyperventilatie’ en ‘Vluchtstrook’ (die laatste in samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Sigourney K). “Wij zijn enorm blij met Antoon”, stelt Raymond Rienties, secretaris van Stöppelhaene. “Met Antoon erbij hebben wij een erg sterk programma en gaan ervan uit snel uitverkocht te zijn.” Rienties zegt het niet voor niets. Antoon staat eind dit jaar twee keer in de Ziggo Dome. Beide shows zijn al uitverkocht…

Nieuwe website

Met het bekend maken van het donderdagavondprogramma van Stöppelhaene gaat ook de nieuwe website de lucht in. “Daar heeft het communicatieteam, bestaande uit professionals en vrijwilligers, de afgelopen maanden hard aan gewerkt. “En we zijn ongelooflijk blij met het resultaat. Het ziet er gelikt uit en het kent vele mooie en gemakkelijke links naar bestel- en aanmeldpagina’s. Gebruiksvriendelijk en echt weer van deze tijd”, stelt Rienties tevreden vast.

De kaartverkoop start op zaterdag 18 juni om 9.00 uur. Tickets (à 25 euro) zijn verkrijgbaar via www.stoppelhaene.nl en in de winkel van Schulten Lederwaren in Raalte.

Kader met raster: Vrijwilligers

Wittenhorst hoeft niet lang over na te denken over de vraag waarop hij het meest trots is. “Dat zijn toch wel al die vrijwilligers die ons trouw zijn gebleven.” Waar andere organisaties te kampen hebben gekregen met een terugloop in het aantal trouwe krachten, wrijft het Sallands Oogstfeest zich in de handen: “Je hebt altijd wisselingen van de wacht, maar gelukkig is dat effect van corona uitgebleven. Het leger aan vrijwilligers bevindt zich nagenoeg op hetzelfde niveau.”

Foto: DI-RECT tijdens een eerder optreden op Stöppelhaene

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.