‘Weer Haarles Feest zoals het hoort te zijn’

0228832_Haarles_Feest.jpg
.

HAARLE – Het Haarles Feest is terug van weggeweest. In het hemelvaartweekend, van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei, is het vier dagen feest. Vier dagen met gratis entree, een kermis, veel muziek en diverse (sportieve) activiteiten. “Na twee jaar online edities door corona kijken we enorm uit naar weer een Haarles Feest zoals het hoort te zijn”, zo laat de organisatie weten.

Maar het was wel even anticiperen. Want de donderdag valt tegelijk met Dauwpop. Daarom organiseert het team van het Haarles Feest een Pre-Dauwpop Brunch. Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen mensen een goede bodem leggen en gezellig samen de dag starten. Kaartjes zijn te koop via haarlesfeest.nl. Ook aan de mensen die niet naar Dauwpop gaan is gedacht; zij kunnen vanaf 11.00 uur gratis deelnemen aan de Fietsbingo. Maak een tocht van 10 of 25 kilometer door de omgeving van Haarle en ga met een bingokaart op zoek naar getallen die je onderweg tegenkomt. De hele middag is er muziek op het terrein en natuurlijk is de kermis geopend.
De vrijdag wordt sportief gestart met de Zeskamp. Er is een Zeskamp Mini voor de jeugd tot en met 16 jaar, terwijl volwassenen mee kunnen doen aan de Expeditie Zeskamp. Deelname aan deze sportieve activiteiten is gratis en opgeven kan via haarlesfeest.nl. In de avond is het tijd voor de grootste pubquiz van Oost Nederland: de Haarles Feest Pubquiz! Ruim zeshonderd personen doen verspreid over meer dan honderd teams mee.
Na de Pubquiz worden de tafels snel aan de kant geschoven, want vanaf 21.00 uur komen DJ’s van Qmusic naar de feesttent. Fan van het Foute Uur? Dit is een standaard onderdeel van The Party.

Gouden Droadnagel

Zaterdagochtend kunnen de jongste kinderen uit Haarle hun geluk op bij de safari over het kermisterrein en de blokkenjacht. In de middag wordt een deel van het terrein omgetoverd tot een beachvolleybalveld. Deelnemers van 14 jaar en ouder gaan met elkaar de strijd aan om De Gouden Droadnagel. Aanmelden hiervoor kan via haarlesfeest.nl. Tijdens het volleyballen komt er een stoet toeterende vrachtwagens voorbij, waarin mensen met een beperking de tocht maken. Zaterdagavond gaat opnieuw het dak van de feesttent eraf. Met Rave van Fortuin, Henk Dissel en Harry More komen er in een paar uurtjes heel wat muziekstijlen voorbij.

Muzikaal feestje

Zondag kunnen vroege vogels om 9.00 uur starten aan een MTB-tocht van 25 of 40 kilometer op en om de Sallandse Heuvelrug. Aanmelden hiervoor kan op de dag zelf op het feestterrein. Om 10.30 uur start traditiegetrouw de Ker(k)mis in de feesttent. Rond 14.00 uur volgt een brandweerdemonstratie, waarbij jong en oud van dichtbij de brandweer in actie kan zien. Het terras is de hele middag geopend en DJ Lars en Boer Bennie zorgen voor een muzikaal feestje om het weekend af te sluiten.

Kijk voor meer informatie over het programma en de activiteiten op www.haarlesfeest.nl of volg Haarles Feest op Facebook en Instagram.

Foto: Annauf Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.