Voorjaarsrit van Saab Classics Vereniging door Salland

0228914_Betuwerit201951.jpg
.

REGIO – Zondag 29 mei toeren zo’n dertig klassieke Saabs door het Sallandse landschap. Deze voorjaarsrit van de Saab Classics Vereniging start in Broekland. De vereniging verwacht een mooie mix van modellen en uitvoeringen.

De Saab Classics Vereniging is in 1980 opgericht, op 8 januari precies te zijn; de laatste productiedag van de Saab 96. Een vereniging van klassieke auto’s, betekent dat ook dat we 29 mei veel grijze eigenaren zullen zien? “Nee, die grijze haren heb ik ook al niet meer”, vertelt voorzitter Johan Tammeling uit Dalfsen met een knipoog. “Saab heeft ook altijd een grote aantrekkingskracht gehad op jongere bestuurders. Soms vanuit huis meegekregen, maar ook regelmatig omdat Saab goed betaalbare én veilige sportieve modellen heeft uitgebracht. Dan praat je over de 90 en 900 modellen die midden jaren 80 tot midden jaren 90 zijn geproduceerd. De Saab 96 tref je inderdaad meer aan bij de oudere leden.”
De familie Wassink uit Broekland rijdt zelf een rode 96 uit 1980. De zoon des huizes rijdt liever in zijn 900 classic uit 1993 die hij zelf een flinke motor upgrade heeft gegeven. Vader en zoon hebben aangeboden om deze voorjaarsrit te organiseren. “We nemen zelf graag deel aan de toerritten van de vereniging en hebben zo al mooie plekken bezocht. We zij niet alleen trots op onze Saabs maar ook op onze omgeving die we graag willen laten zien aan de 280 leden van de vereniging.”
De deelnemers starten telkens ongeveer vijf minuten na elkaar. De route leidt vanaf circa 10.30 uur door het coulissenlandschap naar het veer van Wijhe. Via de IJsseldijk gaan de deelnemers dan verder naar Bijsterbosch in Welsum voor een lunch. Via het veer bij Olst slingert de route vervolgens terug naar Raalte waar de dag rond 15.30 uur wordt afgesloten. De route meet al met al zo’n 80 kilometer.

Foto: Saab Classics Vereniging Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.