Verbeeldingstuin Heino officieel geopend

0229067_Beeldentuin.JPG
.

HEINO – Vrijdag 13 mei is de nieuwe Verbeeldingstuin in Heino officieel geopend. Het gaat om de tuin naast de RK kerk, waar nu zes beelden staan. Die werden onthuld door oud-pastoor Kees Mijnhout.

Het idee van de Verbeeldingstuin kwam van voormalig pastor van de parochie Gerard Noordink. Hij vertelt: “Tijdens het 150-jarige bestaan van de kerk in 2008 was het motto: ‘Onderweg met een missie’. Want hoe breng je gelovige thema’s eigenlijk onder de aandacht van mensen? Nou, door beelden die je aan het denken zetten. Eigenlijk precies zoals de beelden die vroeger in de kerk stonden ook deden. Vanuit die gedachte ontstond eigenlijk het idee om een beeldentuin te creëren.”
Noordink ging anderhalf jaar geleden met pensioen, maar als afscheidscadeau vroeg hij een bijdrage voor de start van de beeldentuin. “Vervolgens heeft de Pastoor Mijnhout Stichting het project geadopteerd. Zij hebben de beelden uitgekozen en de vrijwilligers hebben de tuin omgetoverd tot een prachtige beeldentuin. Er staan inmiddels negen sokkels, maar er worden er nu zes in gebruik genomen.”
Tuinarchitecte Nelleke Mein- Kamminga heeft als basis voor de beeldentuin de drie geloofsdeugden gebruikt. Deze wordt gesymboliseerd door het Kruis (geloof), het Anker (hoop) en het Hart (liefde). Op basis hiervan zijn er zes beelden gekozen, genaamd: ‘De Denker’, ‘Vriendschap’, ‘De Artiesten’, ‘Een Gelukkig Gezin’, ‘De Sterrenkijkster’ en ‘Zie de mens’.
Er is bewust gekozen voor de naam Verbeeldingstuin, zo vertelt Noordink. “Geen geloofstuin, bezinningstuin of kerktuin, maar iets dat passend is voor iedereen. Het is namelijk een plek die tot de verbeelding spreekt en iedereen – gelovig of niet – aan het denken zet. De beelden verbeelden vragen die elk mens in zijn of haar leven tegen komt: hoe sta je in het leven en kijk je naar jezelf? Hoe ga je om met tegenslag? Het is een geschenk aan de inwoners van Heino: om even bij stil te staan. We hebben elkaar immers nodig.”
De Verbeeldingstuin is elke dag vrij toegankelijk tussen 9.00 en 17.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.