VDH kringgroep Raalte viert 50-jarig bestaan

0227913_VDH_foto_1.JPG
.

RAALTE – VDH Kringgroep Raalte viert op zaterdag 14 mei haar 50-jarig bestaan. Dat gebeurt met een receptie op het eigen terrein aan de Hooilandweg 6a in Mariënheem. VDH kringgroep Raalte biedt daar de gelegenheid om te trainen met Duitse herders.

Het begon allemaal in 1972 toen een aantal Raalter leden van Kringgroep Salland (aan de Pleegste) besloot om een eigen kringgroep op te richten. Een verwilderd stuk bos aan de Hooilandweg werd vervolgens door de jaren heen omgetoverd tot een oefenterrein met looppaden, hondenhokken en een clubgebouw. Tot ieders verdriet brandde het clubgebouw op 3 maart 1995 tot de grond toe af. Door vereende krachten stond er echter binnen de kortste keren een nieuw clubgebouw, het clubgebouw zoals vandaag de dag bekend.
De kringgroep focust zich op het IGP programma, dat bestaat uit drie onderdelen, namelijk: speuren (het volgen van een menselijke geur op natuurlijke ondergrond), appel (diverse gehoorzaamheidsoefeningen zoals volgen en apporteren) en pakwerk (waarbij de hond op commando in een beschermde arm mag bijten). Maar niet alleen het IGP programma komt aan bod, ook wordt er aandacht besteed aan showlopen en bestaat de mogelijkheid om te trainen voor de karaktertest. Die omvat diverse oefeningen voor de jonge hond (twee tot veertien maand) waarbij hond en geleider laten zien dat zij samen gewerkt hebben aan de socialisatie van de jonge hond.
Tijdens de receptie zijn alle leden, oud-leden en bekenden van de Kringgroep Raalte welkom. De receptie begint om 14.30 en eindigt om 17.00 uur. Voor meer informatie zie www.kringgroepraalte.nl of kijk op de Facebookpagina van de VDH Kringgroep Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.