Twee theatervoorstellingen voor kinderen in de Stoomfabriek

0228138_Eenobervanniks-foto.jpg
.

DALFSEN – Theater de Stoomfabriek in Dalfsen presenteert op zaterdag 14 en zondag 15 mei twee jeugdvoorstellingen. Op zaterdag 14 mei is de voorstelling ‘Tess wil een stoere broer’, een mimespel van drie kwartier voor kinderen tussen de 2 en de 8 jaar te zien; op zondag 15 mei volgt ‘Een ober van niks’ voor kinderen vanaf 4 jaar.

In Tess wil een stoere broer draait alles om Tom en zijn zus Tess. Vaak lijken een grote broer en een kleine zus veel op elkaar. Maar soms ook helemaal niet. Als een grote broer echt ouder en groter is, ben je als zusje natuurlijk heel trots op hem. Jouw grote, stoere broer kan alles en hij is er toch altijd voor jou? Maar Tommie is anders. Hij is zelfs een beetje bang om Tess haar grote broer te zijn. Tess is zelf stoer genoeg. Die durft best door plassen te stampen en belletje te trekken. Tommie vindt dat helemaal niks. Hij wil dat niet. Wat moet Tess doen? Ze moet Tommie een beetje stoerder maken. Dat kan ze best. Denkt ze…
Olivier van Klaarbergen en Tessa Friedrich maakten onder regie van Milan Boele van Hensbroek een expressief mimespel van drie kwartier voor jonge kinderen tussen de 2 en de 8 jaar. De voorstelling begint om 15.00 uur, een kaartje kost 9,50 euro.
De dag erna krijgt de Stoomfabriek ’s middags bezoek van een waardeloze ober. Of eigenlijk: hij probeert zo goed als hij kan zijn klanten te bedienen, maar het lukt gewoon niet foutloos. Valt er geen slagroom op iemand zijn jas, dan struikelt hij wel over iets op de grond. Het opscheppen mislukt en het eten valt naast het bord. Kortom, de klanten vinden het maar niets en worden boos. En ze komen natuurlijk nooit meer terug.
Dit, op humoristische wijze gebrachte, leerzame en muzikale spel tussen mens en poppen is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Noralie Jansen en Willeke de Boer bewaken de grens tussen hilarisch en gevoelig perfect. Ze nemen hun jonge publiek probleemloos mee in het feitelijke conflict: iets moeten doen wat eigenlijk onmogelijk voor je is. Zoals Einstein zei: “Iedereen is een genie, maar als je een vis beoordeelt op zijn kwaliteit als boomklimmer vindt hij zich zijn hele leven lang stom.” Het geheel is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tjibbe Veldkamp. Aanvang is om 14.30 uur. Een kaartje kost 10 euro.
Tickets voor beide voorstellingen zijn verkrijgbaar aan de zaal, bij Primera Dalfsen of via www. theaterdestoomfabriek.nl.

Foto: Een ober van niks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.