Tinus en Annie Nijboer-Kortstee 65 jaar getrouwd

HEINO – Tinus en Annie Nijboer-Kortstee uit Heino vierden op maandag 16 mei hun 65-jarig huwelijk. Burgermeester Dadema kwam langs om hen te feliciteren. De twee, Tinus geboren en getogen in de Veldhoek in Heino en Annie geboren in de Marshoek in Hoonhorst, leerden elkaar kennen bij de allereerste editie van Stöppelhaene, nu 71 jaar geleden.

Er sprong direct een vonk over, maar toch zat er een jaar tussen voordat ze elkaar weer zagen. De verkering raakte zelfs even uit en Tinus ging op retraite om te proberen haar uit zijn hoofd te zetten. De liefde was echter zo sterk van beide kanten, dat ze toch weer bij elkaar kwamen. Na een paar jaar verkering trouwden ze op 16 mei 1957. De bruiloft werd gehouden op de deel van de boerderij in Hoonhorst. Samen zetten ze het melkveebedrijf van de ouders van Tinus in de Veldhoek voort. Ze hebben inmiddels vijf kinderen, dertien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Het zesde achterkleinkind is onderweg.
Tinus heeft verschillende nevenfuncties vervuld, onder andere gemeenteraadslid; voorzitter van de jonge boerenbond; voorzitter van het schoolbestuur en voorzitter van het katholieke kerkkoor. Hij heeft 55 jaar gekaart met bevriende boeren en zat 75 jaar op het koor. Daarnaast is hij een echte natuurliefhebber en een buitenmens. Hij volgt nog steeds graag de politieke debatten en heeft voor veel mensen een luisterend oor. Annie volgde veel cursussen in de avonden en leerde handwerken en naaien. Ze hield erg van lezen en bridgen, maar haar kinderen waren haar grote passie. Ze was altijd een soort van ‘telefooncentrale’ in de familie, in het gezin. Ze onderhield met iedereen korte lijntjes en was van alles op de hoogte. Voor iedereen had ze en heeft ze nog steeds een gastvrij onthaal. Samen brachten Annie en Tinus de waarden ‘Omzien naar elkaar, goed naoberschap en rentmeesterschap’ in praktijk.
Het 65-jarige huwelijk werd gevierd met een gezellige familiebijeenkomst op het eigen erf, waarbij het bruidspaar volgens traditie werd toegezongen door een familiekoor.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.