Stichting Stimuland viert 25-jarig bestaan

REGIO – Stichting Stimuland viert op donderdag 16 juni het 25-jarig bestaan. “Corona gooide even roet in het eten”, vertelt directeur Ingrid Jansen, “het officiële jubileum zou in december plaatsvinden, maar juni is ook een mooi moment om stil te staan bij de afgelopen jaren. Iedereen die wil komen, is van harte welkom.”

In die afgelopen kwart eeuw heeft de stichting een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. “De laatste jaren is Stimuland van uitvoerend ook naar meer signalerend en agenderend gegaan”, constateert voorzitter Raad van Toezicht Gert-Jan Oplaat. Een bewuste keuze volgens Ingrid Jansen: “Ik denk dat er behoefte is aan een onafhankelijke partij die het opneemt voor de belangen van het platteland. Ons team ziet problemen, waar bewoners van het platteland mee dealen maar ook de kansen en de veerkracht van deze mensen. Het is onze taak en ons doel om deze groep te ondersteunen waar dat kan, maar ook om ze een stem te geven richting bijvoorbeeld Den Haag.”
Het thema an de feestdag is de erkenning van het platteland met naast genoeg ruimte voor lekker eten en samenzijn ook een debat onder leiding van journalist Margriet Brandsma met verschillende sprekers zoals Martijn Dadema en Mirjam Spitholt en natuurlijk de gasten. Voor meer info en opgave zie www.stimuland.nl/25-jaar/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.