Rick Evers: Zelf doen

Ik ging met mijn zoon een middagje Pitch & Put spelen. Vinden we leuk. Beetje rammen met een club tegen een bal en dan hopen dat de bal in het gaatje valt. Een hole-in-one is ons niet gelukt. Een hole-in-three wel. Vonden we ook al knap. Onderweg in de auto zag mijn zoon bordjes ‘escape room’ staan. ‘We gaan toch niet echt naar een escape room, hè pap?’ vroeg hij met een bleek snuitje.

Mijn zoon is wat dat betreft net als ik. Escape rooms, daar moeten we niets van hebben. En ik heb eens goed nagedacht hoe dat nou eigenlijk kan. Is het claustrofobie? Nee, geen last van. Zijn het de moeilijke puzzels? Nee, ik heb genoeg geduld. Het vervelende van escape rooms is… het samenwerken. Stop mij met vier mensen in een escape room en ik heb na tien minuten aan alle vier een hekel.

Dat komt omdat iedereen altijd zo overdreven enthousiast wordt in zo’n escape room. ‘Kijk, dat knopje daar, daar moet je vast op drukken.’ ‘Nee kijk hier, dat telefoonboek, dat ligt er niet voor niets.’ ‘Jongens kom eens hier, volgens mij is dit een geheim luik.’ Dat drukke gedoe allemaal. Een kippenhok is er niets bij. Ik wil in een escape room altijd het liefst zeggen: ‘En nou allemaal opzouten, laat mij het maar even doen.’

De ergernissen van een groepsproces. Dat doet me denken aan de groepsopdrachten op school. Het is een eeuwigheid geleden, maar ik kan er nog steeds kwaad over worden. Je had namelijk altijd mensen in je groepje die geen donder uitvoerden. En je had ze er ook bij die zo hyperactief waren waardoor je je altijd schuldig voelde over je eigen bijdrage. En ik weet niet welk type ik vervelender vond.

Ik maakte altijd liever de groepsopdracht in mijn eentje. Net zoals ik liever de escape room in mijn eentje doorloop. Het is eigenlijk nog een wonder dat tennis met mijn dubbelpartner prima gaat. Alhoewel, nu ik erover nadenk wil ik eigenlijk meestal alle ballen zelf over het net slaan. Daarom gingen we dus Pitch & Put spelen. Met allebei een eigen bal, een eigen club en ieder zijn eigen scorekaartje. Heerlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.