Rick Evers: Klinkklare koletzki

Fietsers die op e-bikes rijden moeten zich diep schamen. Dat schrijft Erik Koletzki in de Volkskrant. Ik ken de beste man verder niet, maar er staat ’theathertechnicus en fietsliefhebber’ bij zijn naam. Hij zegt dat je een kleine provinciestad als Harlingen kan voorzien van stroom als normale gezonde mensen weer gewoon zelf gaan trappen op hun fiets.

Nu kun je bij mij best ver gaan. Bovendien, als het gaat om het te kakken zetten van mensen in stukjes teksten, ben ik zelf ook de beroerdste niet. Maar er zijn wel grenzen. Als je aan mijn e-bike komt, dan kom je aan mij. Ik ben dan ook best boos. Het liefst wil ik zeggen dat deze theatertechnicus de koletzki kan krijgen. Maar ik hou me in, blijf rustig en zal hem vriendelijk van repliek dienen.

Ik denk dat Erik namelijk wel uitgepraat is, als ik hem vertel dat ik dankzij de e-bike mijn auto heb verkocht. Ik fiets nu meer dan ooit. Naar het werk, naar de stad, naar de kinderboerderij. Ik zou zelfs naar een kleine provinciestad als Harlingen kunnen fietsen. Of naar het theater. Als ik zin zou hebben tenminste.

En dan is er nog iets. Ik breng mijn e-bike elke duizend gefietste kilometers naar de fietsenmaker voor een servicebeurt. En bij elk wissewasje trouwens ook. Ik zie de man met de vieze handen dus bijna vaker dan mijn eigen vrouw. En zo is mijn e-bike dus goed voor de werkgelegenheid. Toen ik nog een gewone fiets had, deed ik dat nooit. Als er iets rammelde en ratelde, fietste ik gewoon door.

Bovendien, als meneertje de theatertechnicus over stroomverbruik gaat lopen miepen, dan ken ik er ook nog wel een paar. Neem nou die gordijnen op het podium die bij een voorstelling automatisch open en dicht gaan. Misschien moeten Erik en ik samen een stukje fietsen om het uit te praten. Om Erik een beetje tegemoet te komen, zal ik mijn e-bike in eco-stand zetten.

1 REACTIE

  1. Nou, nou, nou wat neem je het persoonlijk. Ik ben het helemaal met Erik eens. Wanneer je het van een afstandje bekijkt en dan het geheel. Dan is het eenf eit dat de normale fietser nu veelste makkelijk een e-bike aanschaft. Voor ritje sin de stad, geen lange afstanden. Omdat íedereen” het nou eenmaal doet. De e-bike is zijn doel voorbij geschoten. Niet goed voor het milieu die accu’s. En maar quasi lachelijk zeuren over overgewicht en “corrona”kilo’s. Het is een feit dat de gemiddelde mens te weinig beweegt…..hoe dan?
    Wordt een beetje moe dat wanneer de gros iets doet dat je dan aangevallen wordt als je eerlijk iets opschrijft waar je nog gelijk in hebt ook. Erik durfde zijn nek uit te steken of Erik moets zijn erritatie hierover kwijt. Kan mij helemaal vinden in zijn stukje. Ook ik krijg vaak zure gezichten als ik mijn idee over die e-bike laat horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.