Rabobank helpt maatschappelijke gebouwen aan zonnepanelen

REGIO – Scouting Achille Ratti Heeten, Stichting Manege Heeten en de Diepenveense Sportclub kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat is de uitkomst van een actie waarbij de leden van de coöperatieve Rabobank Salland in regio Midden Oost Nederland konden stemmen op gebouwen van maatschappelijke organisaties zoals scholen, bibliotheken, culturele instellingen en buurthuizen.

De gebouwen met de meeste stemmen kregen een aanzienlijke bijdrage op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. De Rabobank investeert namelijk een deel van haar coöperatief dividend in een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen. Marco Dirksen, Directeur coöperatieve Rabobank: “Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we een belangrijke stap in de energietransitie én dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”
Meer dan 11.000 Rabobankleden in de regio Midden Oost Nederland brachten in de periode van 28 februari tot 31 maart hun stem uit. In totaal waren 45 maatschappelijke organisaties in de race voor de bijdrage. De regio kent totaal veertien winnaars die tezamen 160.000 euro ontvangen ten behoeve van de aanschaf en installatie van de zonnepanelen.

Foto (van links naar rechts): Joris Boschloo, Wilfred Legebeke, Martin Kortstee, Marco Dirksen bij de Diepenveense Sportclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.