Raalte trekt dik 183.000 euro uit voor nieuwe klimaatregeltechniek Hoftheater

RAALTE – De gemeente Raalte trekt dik 183.000 euro uit om de klimaatregeltechniek van het Hoftheater te vervangen. Die installatie functioneert namelijk al jaren niet meer naar behoren.

“Eerder was gedacht dat met een aantal verbetermaatregelen de problemen opgelost zouden kunnen worden”, zo schrijft de gemeente. “Inmiddels is gebleken dat de regeltechniek van de klimaatinstallatie nagenoeg niet meer functioneert. Het is ook niet meer functionerend te krijgen, waardoor het totale klimaatsysteem instabiel is geworden.”
Het Hoftheater wordt verwarmd en gekoeld middels warmte/koudeopslag (WKO), waarbij er energie wordt onttrokken uit waterbronnen. Volgens de gemeente is de kans groot dat de ‘bronnen’ stuk gaan als de regeltechniek niet op zeer korte termijn wordt vervangen. Dat zou de gemeente dan nog eens zo’n 125.000 euro extra kosten.
Van de in totaal 183.250 euro komt 56.500 euro uit de Rijkscompensatiegelden voor de cultuursector. Want met de vervanging van de techniek wordt ook ingespeeld op eventuele nieuwe maatregelen ter verspreiding van virussen (zoals het coronavirus).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.