Prinses Beatrix op bezoek bij Den Alerdinck

0230263_Beatrix.jpg
.

LAAG ZUTHEM – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft vandaag, woensdag 25 mei, een bezoek gebracht aan buitenplaats Den Alerdinck in Laag Zuthem. Daar vindt nu het tuinfestival Gardenista 2022 plaats. Dit in het kader van de viering van het 150-jarig bestaan van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde (KMTP), beter bekend als tuinvereniging Groei & Bloei.

Samen met Willem Poppe (20), het jongste lid van de vereniging, doopte de prinses een nieuwe, oranje tuintulp: Tulipa ‘Groei en Bloei 150’. Daarna nam ze een kijkje bij diverse presentaties op de openingsdag van het tuinfestival van de jubilerende vereniging.
De Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde is in 1872 opgericht, toen naast landbouw de tuinbouw, met de teelt van groente en fruit, een vlucht nam. Daarnaast was halverwege de negentiende eeuw interesse voor sierplanten ontstaan met de komst van gewilde, onbekende planten naar Europa. Sinds 1970 heet de vereniging KMTP/Groei en Bloei. Door de jaren heen is door Groei & Bloei veel kennis gedeeld over tuinen en tuinieren en worden er tal van tentoonstellingen, groenmarkten, tuinbezoeken en andere activiteiten georganiseerd. Tevens introduceerde de vereniging Moederdag (1925) en de Nationale Boomplantdag (1957) in Nederland. Vanaf 1875 was koning Willem III beschermheer van de vereniging, gevolgd door de koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Na haar abdicatie in 2013 gaf prinses Beatrix aan, zelf ook enthousiast tuinier, graag beschermvrouwe te willen blijven.

Foto: Groei & Bloei/VidiPhoto

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.