Plaatselijk Belang Heino luidt noodklok over stilstand woningbouw

HEINO – Plaatselijk Belang Heino vraag in een brief aan de raadsleden en de formateur om meer aandacht te besteden aan de woningnood in Heino. “De situatie voor woningzoekenden in Heino ziet er dramatisch uit”, zo schrijft PB.

“Al jarenlang is er geen uitbreidingslocatie; het plan Molenwijk is vertraagd; de opstart van het project Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is opgeschort en op de aanwijzing van een nieuwe locatie na plan Molenwijk is nog geen zicht”, zo laat PB weten. Reden voor de belangenorganisatie om de partijen van de gemeenteraad in Raalte te vragen om snel beslissingen te nemen. Verder vraagt PB Heino extra aandacht voor betaalbare mogelijkheden voor starters en voor ouderen die geen geschikte kleinere woning kunnen vinden.
PB Heino ziet bovendien ook graag meer aandacht voor het centrum van Heino. “Tijden veranderen, maar het centrum van Heino is nog ingericht voor kooplustigen die met de auto naar Heino komen. Centra van de toekomst, ook Heino, zijn ontmoetingsplekken waar het aangenaam verblijven is voor inwoners en voor een toenemend aantal bezoekers. Maar de geparkeerde auto is dominant, er is geen ruimte voor het toenemende aantal fietsen en inwoners willen meer groen en zitplekken. Dit staat ook te lezen in het centrumplan dat in 2019 is vastgesteld. Wat nog ontbreekt is een plan voor de inrichting van het openbaar gebied. PB Heino vraagt de gemeente om samen met de inwoners zo’n plan te maken en de komende jaren daarin te investeren. Het weren van het zware verkeer door het dorp is ook een wens. Nu de visie dorpsrand N35 wordt opgesteld en de Dorpsstraat en Zwolseweg op de schop gaan, is dit het moment om met alternatieven te komen voor het zware verkeer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.