Opvang voor Oekraïense vluchtelingen op de Eikelhof

Opvang voor Oekraïense vluchtelingen op de Eikelhof

OLST/WIJHE – Vanaf donderdag 12 mei kunnen er twintig Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in Bed & Breakfast Deventer Landerijen op de Eikelhof. De gemeente Olst-Wijhe weet niet precies wanneer de vluchtelingen komen, maar heeft het in die context over ‘snel’.

Het gaat in elk geval om opvang voor een langere periode. Denk aan een half jaar tot een jaar. Daarna hoopt de gemeente Olst-Wijhe gebruik te kunnen maken van de woningen die in het kader van het Flexwonen-programma zullen worden gerealiseerd. Die zijn bestemd voor de algehele woningnood in de gemeente (en dus ook voor vluchtelingen).
Burgemeester Ton Strien: “De locatie heeft passende voorzieningen om de vluchtelingen een warme en veilige plek te bieden. We waarderen enorm dat deze locatie beschikbaar wordt gesteld. Ik spreek de hoop uit dat wij met z’n allen de mensen die wij ontvangen in onze gemeente een hartverwarmend welkom geven.”
Eerder dit jaar verzorgde gemeente Olst-Wijhe noodopvang voor zo’n vijfhonderd Oekraïense vluchtelingen in Summercamp in Wijhe. Naast de opvanglocatie op de Eikelhof kijkt de gemeente ook naar andere opvangmogelijkheden.
Voor meer info zie www.olst-wijhe.nl/oekraine of bel met de gemeente via 14 0570.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.