Onthulling monument bij de voormalige vloerzeilfabriek in Wijhe

0228087_Vloerzeilfabriek_luchtfoto.jpg
.

WIJHE – Op zaterdag 7 mei wordt een nieuw monument bij de voormalige vloerzeilfabriek aan de Enkweg in Wijhe onthuld. Daar vond op maandag 7 mei 1945 rond 17.15 uur een ontploffing plaats, waarbij negentien personen in de leeftijd van 4 tot en met 28 jaar om het leven kwamen.

“Het verhaal van deze vreselijke ramp in Wijhe moet verteld blijven worden en de slachtoffers mogen nooit vergeten worden”, zo stelt het Verenigd Comité Wijhe, dat het initiatief nam voor de plaatsing van het monument. Nabestaanden gingen samen met Henny Schaapman in overleg, waarna zij en haar man Harry Middelkamp het monument maakten. Het was de bedoeling om het monument al op 7 mei 2020 te onthullen. Corona gooide echter roet in het eten. Met medewerking van de gemeente Olst-Wijhe en de fa. Schoenaker kan dat nu 77 jaar later alsnog. Het monument wordt rond 17.00 uur onthuld. Iedereen is welkom aan de Enkweg (kruising Enkweg/Raalterweg).
De gehele maand mei besteedt de Historische Vereniging Wijhe in haar pand aan de Langstraat 52 aandacht aan de voormalige vloerzeilfabriek met een PowerPoint-presentatie.

Foto: In het wit omkaderde deel vond de ontploffing plaats.

1 REACTIE

  1. Volgens het verhaal van mijn moeder grietje hillebrand geboren in wijhe.land mijnen geruimd die werden op een platte kar vervoerd,en was er één afgevallen wat de explosie veroorzaakte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.