Nieuw boek ‘Positief ouder’ van oud-Raaltese Ellen Heuven

0228525_omslag_positief_ouder_-_schaduw.jpg
.

REGIO – Oud-Raaltese Ellen Heuven koppelt in haar nieuwe boek ‘Positief ouder’ de levensverhalen van twintig vrouwen aan inzichten uit de positieve psychologie: de stroming die zich richt op het overwinnen van tegenslagen, het vinden van zingeving en het tot stand brengen van gezonde relaties. Ze wil zo laten zien dat er allerlei manieren bestaan om gelukkig ouder te worden. Het boek is bedoeld voor jongere én oudere vrouwen.

Ellen is onderzoeker, spreker, trainer en coach op het gebied van positieve psychologie. Aan de Universiteit Utrecht en TNO deed ze onderzoek naar emotionele arbeid, motivatie en empowerment. Momenteel traint ze coaches en trainers in de positieve psychologie. In het jaar dat ze 50 werd, besloot ze op zoek te gaan naar vrouwelijke rolmodellen. Ze interviewde twintig vrouwen van boven de 50, over de hele wereld. Het resultaat is een inzicht- en hoopgevend boek: ‘Positief ouder’. De auteur beschrijft in dit boek niet alleen de levensloop van twintig inspirerende vrouwen, maar behandelt bovendien de nieuwste onderzoeksresultaten op het gebied van positief ouder worden. “Sommige vrouwen halen veel plezier uit bewegen, anderen worden blij door nieuwe kennis en ervaringen op te doen, of ze bloeien op in het gezelschap van familie, vrienden en vriendinnen”, zegt Heuven. “’Positief ouder’ is niet alleen interessant voor vrouwen boven de vijftig, maar ook voor jongere vrouwen die een realistisch en positief beeld willen krijgen van wat het werkelijk betekent om ouder te worden.”
Positief ouder kost 24,99 euro (paperback, 256 pagina’s). ISBN 9789462498426. Meer informatie op www.positiefouder.nl.

Signeersessie

Ellen verzorgt morgen, zaterdag 7 mei, van 10.30 tot 12.30 uur een signeersessie in de Bruna in Raalte. Later die dag volgt de officiële boekpresentatie bij Scheltema in Amsterdam en op 19 mei een boekpresentatie bij Praamstra in Deventer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.