Monument ter nagedachtenis aan slachtoffers explosie vloerzeilfabriek Wijhe onthuld

0228700_Monument.jpg
.

WIJHE – Zaterdag 7 mei is onder grote publieke belangstelling het monument aan de Enkweg in Wijhe, ter nagedachtenis aan de negentien slachtoffers van de explosie in de toenmalige vloerzeilfabriek op 7 mei 1945, onthuld.

Na ontvangst op het gemeentehuis van Olst-Wijhe legden de nabestaanden bloemen bij de graven op de Katholieke- en Algemene begraafplaats in Wijhe. Vervolgens verzorgden burgemeester Strien en Bernardien Marskamp-Van Aperlo (voorzitter van het Verenigd Comité Wijhe) toespraken bij het monument. Daarna onthulden Hetty Terpstra-De Jong en Anton Heymerikx het namenpalet, waarna Karin Boers (namens haar vader) en Lyda van ’t Spijker Wonink het monument onthulden. Harry vd Bend (die zijn vader verloor bij deze ramp) gaf in zijn speech aan dat dit monument voor de nabestaanden van groot belang is voor de verwerking en erkenning van de ramp. Het monument is ontworpen en gemaakt door Henny Schaapman en Harry Middelkamp.

Foto: Jan van Aefst

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.