Meerdere kastelen en landgoederen geopend op tweede pinksterdag

0229732_Nijenhuis.jpg
.

REGIO – Op tweede pinksterdag, maandag 6 juni, is het weer de Dag van het Kasteel. Tijdens deze dag openen zo’n honderd kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in Nederland hun poorten voor het publiek. Ook poorten die normaal gesloten blijven, gaan dan van het slot. In Overijssel haken tien locaties, waaronder meerdere in Salland, aan (maar dat kunnen er nog meer worden).

Op dit moment gaat het om Hotel Gaia/Landgoed Nieuw Rande in Diepenveen; Kasteel De Haere in Olst; Landgoed De Horte in Dalfsen; Landgoed Huis de Colckhof in Laag Zuthem; Kasteel het Nijenhuis in Wijhe; Buitenplaats Spijkerbosch in Olst; Landgoed Singraven in Denekamp; Landgoed Twickel in Ambt Delden; Landgoed Huis te Breckelenkamp in Lattrop-Breklenkamp en Landgoed Weleveld in Zenderen. Soms is de entree gratis, soms niet. Voor meer info over de verschillende locaties zie dagvanhetkasteel.nl.
Daarnaast wordt er ook een speciale Archeotrail georganiseerd rondom Kasteel de Haere. Archeologen Marijke Nieuwenhuis en Davy Kastelein nemen de deelnemers mee over landgoed Nieuw Rande en vertellen onderweg over de bijzondere geschiedenis. Voor aanmelding hiervoor en meer informatie zie dagvanhetkasteel.nl/archeotrail/ (gebruik de speciale kortingscode DvhK voor 3,50 euro korting op de tickets voor deze Archeotrail).

Kasteel het Nijenhuis. Foto: Peter Tijhuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.