Marie de Meister te gast in Bruna Raalte

RAALTE – Schrijfster Marie de Meister heeft recentelijk haar nieuwe roman ‘Meerzicht’ uitgebracht. Om dat te vieren zit ze op vrijdag 27 mei tussen 13.00 en 16.00 uur klaar in boekhandel Bruna (Ellenbroek) in Raalte om het boek te signeren.

Marie de Meister werd als Rikki Holtmaat geboren in Mariënheem. Ze komt nog geregeld terug naar Salland om familie of oude schoolvriendinnen op te zoeken. Holtmaat heeft als pseudoniem de naam de Meister gekozen omdat haar overgrootvader onder die naam bekend stond in het dorp Luttenberg, waar hij schoolmeester was. Zelf is ze meester in de rechten, nog een reden om zich ‘meister’ te noemen.
Marie de Meister begon in 1995 met het schrijven van verhalen en romans en heeft sindsdien een vijftal boeken gepubliceerd; de eerste drie als Rikki Holtmaat en de twee laatste als Marie de Meister. Haar roman ‘De stilte van Thé’ werd ook geselecteerd door het Boekenpanel van De Wereld Draait Door.
De vertelster in ‘Meerzicht’ woont in een oud familiehuis dat wordt omgeven door een illegale camping. Na het overlijden van haar vader is ze, na 33 jaar, teruggekeerd naar haar geboorteplek. Bij de erfenis was ook een oude vrouw inbegrepen, die volgens haar vader tot haar dood recht heeft op gratis kost en inwoning. Wie die oude vrouw is, en waarom ze in het gesloten hotel woont, weet de vertelster niet. Gaandeweg wordt duidelijk wat er zich in het verleden in deze verre uithoek van de polder heeft afgespeeld en wat dat met de vertelster heeft gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.