Lisse Knaapen in het Lommerrijk met voorstelling over jeugd Karin Bloemen

0228910_In-het-licht001HRcAnnemieke-van-der-Togt.jpg
.

LUTTENBERG – Lisse Knaapen verzorgt op zondagmiddag 29 mei haar solovoorstelling ‘In het licht’ in amfitheater Het Lommerrijk in Luttenberg. Centraal staat de jeugd van Karin Bloemen; een jeugd getekend door angst, mishandeling en misbruik.

Lisse vertelt dat ze seksueel misbruik tot nu toe het spannendste thema vindt waar ze een voorstelling over gemaakt heeft. “Ik hoop dat het publiek na het zien van deze voorstelling ook naar zijn of haar positie als omstander wil kijken,” zegt Lisse. “Wie ben ik als derde persoon? Heb ik wel eens weggekeken of aan victim blaming gedaan? Het is nooit te laat om sorry te zeggen. Zeker als je beseft dat sommige opmerkingen net zo traumatisch kunnen zijn als de gebeurtenis zelf.” Daarnaast gaat ‘In het licht’ volgens Lisse uiteindelijk ook over veerkracht. Ze heeft bewondering voor de wijze waarop Karin omgaat met wat haar overkomen is. “Er ligt nog een heel groot taboe op het onderwerp. Veel mensen durven niet te vertellen wat hen overkomen is. Hopelijk geeft deze voorstelling hen een steuntje in de rug om het toch tegen iemand te zeggen. Want door te zwijgen, bescherm je alleen de dader.”
Aanvang is om 15.00 uur. Tickets kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.amfitheaterhetlommerrijk.nl. Voorafgaand geeft de dramaturg een inleiding over het bijzondere maakproces van deze voorstelling. Dat gebeurt om 14.00 uur in Elckerlyc.

Lisse Knaapen (In het licht). Foto: Annemieke van der Togt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.