Joop van den Enk na vijftig jaar met horecapensioen

RAALTE – Hij heeft genoeg stof om zijn memoires aan het papier toe te vertrouwen. En er is voldoende illustratiemateriaal om de verhalen kracht bij te zetten. Maar horecaman Joop van den Enk heeft geen plannen om een boek te (laten) schrijven. “Ik ga lekker genieten van het gezin en de jonge kleinkinderen”, klinkt het uit de mond van de aanstaande pensionado.

De mijlpaal van 65 levensjaren is voor hem reden een stapje terug te doen. Een bijzonder moment natuurlijk. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de ras-Sallander vijftig (!) jaar actief is geweest in de horeca. Het begon allemaal met een ‘keet’ bij het ouderlijk huis en het ging verder met verschillende horecabedrijven. Van eetcafé, discotheek en luxe restaurant tot de exploitatie van een camping.
Vanaf 1990 richtte hij zich als eerste in Salland op de partycatering. In de meest brede zin van het woord. In augustus 2019 bundelde hij onder de naam ‘Van de Partij’ daartoe zijn krachten met Joost Meijerink. De bedoeling was om een tijdje samen op te trekken en dat Meijerink het dan volledig voor het zeggen zou krijgen. Dat moment is nu dus aangebroken. Van den Enk: “Natuurlijk had ik me de laatste jaren wel iets anders voorgesteld. Corona heeft echt z’n sporen nagelaten. 2020 was gewoon een rotjaar. In 2021 hebben we wel wat verdiend. Vooral door creatief te zijn. Gelukkig hebben we de tent nu weer lekker aan het draaien en zijn de vooruitzichten gewoon hartstikke goed.”
Dat maakt het een stuk gemakkelijker om een stapje terug te doen. Voor de goede orde: Van den Enk neemt niet volledig afstand van het werkzame leven. Zo blijft de Broeklander in ieder geval betrokken bij Bedrijvencentrum Boei 10 in Raalte. En is hij actief voor Doorpakken Salland, voorzitter van Broodfonds Boeiend Raalte en lid van een aantal businessclubs in de regio. “Actief blijven en op tijd genieten. Dat zijn mijn plannen voor de toekomst.”

Kader met raster: Pensioenborrel

Op vrijdag 3 juni tussen 16.00 en 18.00 uur is er een ‘pensioenborrel’ in Bedrijvencentrum Boei 10, Boeierstraat 10 in Raalte. Iedereen is welkom. Aanmelding (vóór 27 mei) via vandepartij.nl/joop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.