Gratis bloeddrukmeting in kader Mei Meet Maand

Gratis bloeddrukmeting in kader Mei Meet Maand

REGIO – De Hartstichting biedt iedereen de mogelijkheid om tijdens de Mei Meet Maand (van 6 tot en met 28 mei) elke donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur zelf de bloeddruk te komen meten bij de vestigingen van Bibliotheek Salland in Raalte, Olst en Ommen. In Raalte is dat bovendien die maand ook elke zaterdag mogelijk. De bezoekers krijgen daarbij begeleiding van een medewerker van de Hartstichting.

Vanaf je 40-ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk (en daarmee ook de kans op hart- en vaatziekten. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf hun 40-ste elk jaar de bloeddruk te laten meten. Ook als die nu goed is. Het meten is gratis.
Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat één op de drie Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40 procent niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om dat voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om hun bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.
Op Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag wordt er niet gemeten. Kijk voor alle data op www.bibliotheeksalland.nl/agenda.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.