Formatieproces Olst-Wijhe van start

OLST/WIJHE – Gemeentebelangen Olst-Wijhe, CDA en VVD gaan de formatie van een college in met behulp van een externe formateur: Bart Jaspers Faijer, in het dagelijks leven wethouder in Ommen. Daarnaast komt er een strategische raadsagenda. Volgens de drie beoogde coalitiepartijen is daar onder de andere partijen voldoende draagvlak voor.

Het is de bedoeling om die strategische raadsagenda met alle partijen op te stellen. “Deze zal dan jaarlijks in de raad besproken worden, waarbij volop ruimte is voor het politieke debat”, vertelt Ronnie Niemeijer, fractievoorzitter van Gemeentebelangen Olst-Wijhe. “Naar onze mening komt dit de bestuurskracht van onze gemeente ten goede en kunnen de raad en het college hun rol goed invullen.”
De opdracht aan de formateur is om de strategische raadsagenda de juiste plek te geven in het bestuursakkoord en de formatie van een nieuw college te begeleiden. Daarnaast is voor het opstellen van de strategische raadsagenda Gerlinda Tijhuis aangetrokken. Zij heeft ervaring bij de gemeente Olst-Wijhe met andere trajecten, zoals bijvoorbeeld ‘Bezuinigen voor de toekomst’ vorig jaar en met de doelstelling ‘Focus op Wonen’ als onderdeel daarvan.
Maandagavond 23 mei zal in een extra raadsvergadering een toelichting op het formatieproces worden gegeven en is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Het zal in ieder geval tot in juni duren voordat de strategische raadsagenda en het bestuursakkoord opgeleverd kunnen worden. Het exacte tijdstip is op dit moment nog niet aan te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.