Financiële ondersteuning voor de culturele sector van gemeente Raalte

RAALTE – Omdat de coronacrisis grote gevolgen heeft gehad voor de culturele sector, biedt de gemeente Raalte financiële ondersteuning aan Vrouwenkoor Sincero Heino, Heino’s Mannenkoor, Stichting Dansgroep Ralda, Stichting Popcultuur Raalte, Stichting De Coöperatie en de Protestantse Gemeente Raalte. Dit geld is beschikbaar gesteld door het rijk voor de culturele sector. In totaal gaat het om bijna 100.000 euro.

Al eerder werden culturele instellingen in Raalte van een bijdrage voorzien. Dit waren er acht in december 2020, drie in maart 2021, acht in juli 2021 en nog eens drie culturele instellingen in december 2021. Wethouder Frank Niens: “Het is ontzettend belangrijk dat de culturele verenigingen en instellingen deze periode doorkomen, omdat zij stuk voor stuk van maatschappelijk belang zijn. Alleen al voor de eigen leden, de eigen deelnemers, maar ook voor bewoners die genieten van hun optredens en gebruik maken van de faciliteiten in De Maalderij en Het Annahuis. Een stukje ontspanning; dat blijft belangrijk.”
Met de financiële ondersteuning komen Vrouwenkoor Sincero uit Heino en Heino’s Mannenkoor de coronaperiode financieel neutraal door, ondanks minder inkomsten uit contributie en optredens. Dat geldt ook voor de folkloristische dansgroep Ralda, die minder inkomsten had uit lesgeld, reizen, optredens en workshops. Ook stichting Popcultuur Raalte kon geen activiteiten op het gebied van popmuziek en cultuur voor jongeren organiseren en geen bijdrage leveren aan de organisatie van evenementen. De Maalderij in Heino en het Annahuis in Raalte gaan met de steun de ventilatie in hun gebouwen verbeteren, zodat kan worden voldaan aan (toekomstige) corona- en andere gezondheidseisen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.