Festival De Kolk bij Infocentrum IJssel in Den Nul

0229386_DeKolk.JPG
.

DEN NUL – Op zondag 29 mei wordt het 10-jarig bestaan van Infocentrum IJssel Den Nul gevierd met ‘Festival De Kolk’. In en rondom het infocentrum bruist het die dag tussen 11.00 en 17.00 uur van de activiteiten voor het hele gezin: van optredens, een streekmarkt, exposities, doe-mee-activiteiten tot lekker even genieten op het terras aan de kolk. De entree is gratis. De organisatie is in handen van de partners van het infocentrum samen met IJsseltheaterfietstocht en ‘t Nut.

Op de festivalmarkt staan kraampjes met (streek)producten van onder andere Boerderij De Riet (met ‘Zuivel van Salland’); Landman Raalte (wijnmaker uit eigen streek); Salland Boert & Eet bewust; Bökkers Mölle; de IJskar (boerenijssalon), ’t Olster Erfgoed (verkoop van oude spullen); V.d. Bentstichting en Overkempe met eigen producten en Vrienden van de IJssel. Daarnaast is er een mutsenexpositie en staat Staatsbosbeheer op het terrein met een grote tent vol natuurinformatie.
In de gebouwen van het Infocentrum zijn doorlopende activiteiten. Zo is er een expositie van olieverfschilderijen van Margot Olde Loohuis, die zijn gebaseerd op onderwaterfoto’s in De Lange Kolk. Margot verzorgt die dag ook enkele presentaties. Daarnaast gaat die dag ook de film ‘Terug van Toen’ in première. Die handelt over ’t Olster Erfgoed. Ook Ans en Mans, hoofdrolspelers in de film zijn van de partij. Verder zijn er optredens van de Melodies, een groot orkest van muzikanten met een beperking. En natuurlijk de vaste en tijdelijke tentoonstellingen in het Infocentrum.

Kinderen

Ook voor de kinderen is er die dag van alles te beleven. Om 12.00 uur begint een speciale kindervoorstelling in de festivaltent. Daarvoor en daarna is er in en rond het Infocentrum nog veel meer vertier voor de jongsten. Ze kunnen zich laten schminken; meedoen aan een natuur-speurtocht of aan een Oudhollands spelletje; zich uitleven op een groot springkussen of een broodje bakken bij de kraam van de Bökkers Mölle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.