Extra bijdrage voor kosten controle coronatoegangsbewijs in gemeente Raalte

RAALTE – Alle verenigingen, horecabedrijven en instellingen in de gemeente Raalte, die in het eerste kwartaal van dit jaar te maken hebben gehad met extra kosten die gemaakt moesten worden in verband met de controle van het coronatoegangsbewijs, kunnen aanspraak maken op een eenmalige bijdrage in deze kosten van maximaal 650 euro. Raalte heeft namelijk een aanvraag gedaan in het kader van de landelijke regeling ‘specifieke uitkering naleving controle coronatoegangsbewijzen 2022’. Het aangevraagde geld, het gaat om bijna 145.000 euro, is bestemd als extra bijdrage in de gemeentelijke kosten die in het eerste kwartaal van dit jaar gemaakt zijn in verband met de coronatoegangsbewijzen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van boa’s. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de gemeente ook daadwerkelijk het geld krijgt. Wel is vooruitlopend op het besluit van het Rijk alvast besloten om het restant van de eventuele middelen (na aftrek van de gemeentelijke kosten) te bestemmen voor verenigingen, (culturele) instellingen, horecabedrijven, sportscholen en andere partijen die de coronacheck moesten uitvoeren en daarom extra kosten (materialen of uren) hebben gemaakt. Zij kunnen een aanvraag doen. Ook vorig jaar gold al zo’n regeling. De partijen die daarbij een aanvraag hebben ingediend, hebben inmiddels opnieuw een aanvraagformulier gekregen. Ook partijen die zich de eerste keer niet hebben gemeld, kunnen dat nu doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.